twitter met TVZ
 

Facebookpagina van TVZ
 TVZ senioren
Facebookpagina van de jeugd van TVZ
TVZ jeugd 
youtube
_________________
Headerfoto 9

TVZ

Versterking gezocht

voor ons bestuur

Headerfoto 6

TVZ

Ook op social media!

 

Headerfoto 4

Vrijwilligers gezocht

Meld u aan!

Headerfoto 1

Welkom op onze 

website

Headerfoto 5

TVZ

Centre court

Blogpagina

19 september

 

 

Beste TVZetters,

 

Zo nu en dan vangen wij wel eens wat op voor wat betreft tennissen met een groep. Door allerlei oorzaken nemen wij waar dat door o.a. blessures of ernstiger zaken ploegen uit elkaar vallen en men dreigt tussen  wal en schip komen te vallen.

 

Nu komt het idee ( dat bestaat al langer via o.a.  Judith Bulthuis geopperd) boven drijven om bijvoorbeeld op woensdag avond zeg om 20.00 uur bijeen te komen en gewoon met elkaar te tennissen. Misschien komt daar wat moois uit voort.  Sommige leden en mijzelf stellen zich voor die avond beschikbaar. Maakt niet uit welk niveau!!! Daarnaast hebben we Joram de Vette en Henri Riphagen,  bereid gevonden om ons wat  opfrissertjes bij te leren. Afleren komt niet ter sprake.

 

Kunt U ’s-Avonds niet maar overdag wel geef dat aan en wij nemen contact met U op om eventueel dan een tijd af te spreken.  Daniëlle van  Nunen  vangt ook mensen op die nog geen team hebben.

 

Dus beste Mensen maak er gebruik van. We zullen zorgen dat er telefoon nummers of email adressen beschikbaar zijn die U kunt lezen op de aankondiging in ons clubhuis.

 

Daarnaast horen we ook dat er zo weinig georganiseerd wordt.  Daar heeft U volledig gelijk in. Maar….. waar blijft U als er iets georganiseerd wordt. Misschien iets anders bijvoorbeeld,  wie is voor,  in om eens met elkaar een fietstocht te houden.

 

Ik sta vooraan.  Minimale afstand 200KM ( haha)  Nee hoor, we beginnen heel kalm zo tussen de 30 en 40 km en alleen bij goed weer. We hebben prachtige vlak bij huis hele mooie routes en uiteraard werkt Herman ook mee om eventueel de inwendige mens te verwennen, maar dat moet dus ook voor hem haalbaar zijn. Laten we dus eens  eenvoudig beginnen met de twee boven genoemde evenementen.

 

Ik zorg voor een inteken lijst in de hal vul daar jullie naam, email adres of telefoon nummer op in en we gaan het organiseren. De fiets groep moet minimaal uit 4-6 personen bestaan. Gaat dat niet, maar U wilt wel eens fietsen, gaan we gewoon met 2 of 4.   

 

Met sportieve groet

 

jullie bestuur 

 


11 september 2016

 

 

Beste Tennis vrienden, vriendinnen

 

4 oktober de grote dag

 

Binnenkort staat er een groot evenement ( als alles verloopt zoals het moet) op niet alleen  ons tennispark te wachten. Maar ook bij onze buren. Zoals velen van U al weten speelt TVZ  al een paar jaar mee in de Euregio Competitie – vroeger ook wel JOB max genoemd. Wij noemen U de verenigingen die mee doen: Rot Weiss Emmerich met 1 team, Eintracht Emmerich met 1 Team, ’s-Herenberg met 2 Teams, Montferland met 1 Team. Zeddam met 2 Teams, Didam met 2 Teams, Duiven- Columbae met 1 Team. TV Zuid Doetinchem met 1 team, TV de Vijverberg met 1 team en TVZ met 1 Team.

 

Op dit moment staat ons TVZ team o.l.v. Paul van Dam met 2 gewonnen wedstrijden bovenaan in hun poule. Dus dat wordt nog een heel spektakel. Maar nu komt het: het bestuur van TVZ heeft op dit moment bijzonder goede contacten met de buren en heeft het voor elkaar gekregen dat op de finale dag, dus 4 oktober alle wedstrijden op beide parken zullen plaats vinden. TVR verleend volledige medewerking,  dus hierbij:  grote klasse mensen van TVR.

 

Ruw geschat zullen er zeker 80 mensen zo wie zo aanwezig op beide parken en dan hebben wij de uiteraard het massaal toestromend publiek nog niet meegerekend. Bij deze , wees er dus bij en moedig de mannen aan. Wij hopen natuurlijk op prachtig weer.

 

Er zit dus wel een klein knelpuntje en dat is: Er kan die dag vanaf  09.30 1 x keer niet vrij gespeeld worden. Wij als bestuur rekenen op Uw flexibiliteit in deze. Want het is tevens de gelegenheid TVZ weer goed op de kaart te zetten.

 

AUB werk mee dan wordt het een fantastische dag zonder een valse noot. U begrijpt natuurlijk wat wij bedoelen.

 

 

Hierbij een sportieve groet.

 

 

Uw bestuur

 

Frans Teunissen, Peter Vos, Jan Dolderman en Leendert Santema

 


09 september 2016

 

 

Beste Tennis vrienden en vriendinnen

 

Binnenkort zal  bij  het langzaam naderen van het zomerseizoen het TVZ 25+ dubbel toernooi plaatsvinden. Als we als voorbeeld het Brandon toernooi nemen krijgen we ook hier weer, met hopelijk veel inschrijvingen, prachtige partijen te zien.

 

De speeldatum is van 19 september tot en met de finaledag op 25 september. Let ook op de posters. inschrijven kan nog tot 14 september. Doe mee!!!!

 

De TC o.l.v.  Mieke en haar commissieleden zullen ook hier weer hun uiterste best doen dit toernooi te doen slagen. Helemaal als we ook kunnen rekenen op supporters of clubleden of mensen die gewoon komen kijken en genieten op ons toch wel mooie park dat door een grote groep vrijwilligers prima wordt onderhouden.

 

Groot compliment ook voor een aantal enthousiaste dames w.o. Gerda Bulthuis en El de Boer die het initiatief namen om ons clubhuis spik en span schoon te maken zodat U in een zeer schone ruimte zich kunt omkleden en douchen of gewoon opfrissen.

 

Dames en ook allen die ik mogelijk vergeten ben: GROTE KLASSE.  Ik nodig U dan uit om tijdens het toernooi naar ons clubhuis te komen om getrakteerd te worden op een drankje.

 

Laatst was ik even op ons park en zag daar een echte “Die Hard” in de aimabele leeftijd van  88 jaar zijn partij spelen. Zijn naam mag genoemd worden en dat is Gerard Ophuis. De naam zegt het al snelheid is er een beetje uit maar Gerard (0p)huis stond als een “huis”.

 

88 is een merkwaardig getal dat binnen de amateur Radio Telegrafisten (morse seiners)  als ze een bericht afsluiten in een aantal gevallen dit getal 88 gebruiken en dat betekent “Many Kisses”. Nu,  Gerard ik hoop dat je die van de dames om je heen ruimschoots zult ontvangen.

 

Ook leuk nieuws is te vermelden, dat Annemarijn Kuipers is bevallen van een dochter. Haar naam is Bente. Familie Kuipers: namens alle TVZetters van harte gefeliciteerdmet deze aanwinst en dat ze voorspoedig op mag groeien. We hopen dat je gauw weer fit genoeg bent om je tennisracket uit de wilgen te halen. Tot ziens op de baan.

 

Een beetje beter laat dan nooit willen we vermelden dat Giel en El de Boer 50 jaar getrouwd zijn. Dit mag ook wel eens vermeld worden. Deze gebeurtenis heeft al wel enige tijd geleden plaatsgevonden, maar we willen dit toch wel graag vermelden. Van deze kant: El en Giel nog van harte gefeliciteerd met deze mijlpaal.

 

Oproepje: wie zich geroepen voelt eens een stukje in onze nieuwsbrief te willen plaatsen is van harte welkom. Ook staan we open voor ideeën.

 

Groet;  namens Frans, Peter Jan en Leendert  

 


 08 september 2016

 

 

Beste Tennissers van TVZ

 

Zoals we al eerder aan U/jullie hebben we laten weten, wil TVZ een sociale kant laten zien, niet socialistisch, maar U begrijpt het wel  nietwaar.

 

Wij weten allemaal dat wij wat ouder worden en dat daarmee ook de blessures of  andere gezondheidsproblemen toenemen. Het gevolg is ,dat sommige spelers/speelsters geen tennispartner of maatje meer hebben.

 

Dit resulteert dan in het opzeggen van het lidmaatschap en dat is wel erg jammer, want a) de sport die je bedreef kun je niet meer beleven, en  b) rust roest.

 

Wij als bestuur proberen daar een mogelijke oplossing voor te bedenken.  Zoals:  Klim in de pen, of mail ons,  want dan kan bijvoorbeeld de Toss avond/ middag/ochtend een oplossing bieden. Heeft U schroom of bent U te bescheiden, vraag dan een goede vriend of vriendin dit te doen. Daarnaast wil ik een oproep doen aan de leden die graag eens een avond/middag/ochtend zich beschikbaar stellen om die mensen op te vangen en er mee te gaan tennissen, zodat zij zich weer opgenomen voelen.

 

Vaak is het resultaat dat daaruit weer nieuwe groepen ontstaan, zoals op dinsdag- en vrijdag middag van zo’n gemiddeld 12 – 16 personen.  Ook de tennis -Inn groep van Daniëlle van Nunen biedt voldoende  mogelijkheden.

 

Lukt dat niet,  maar je wilt graag spelen, dan  IS ER HET PRIKBORD in de gang van het clubhuis. Hang daarop een briefje met je naam en eventueel telefoonnummer ; de speelsterkte onbelangrijk want het gaat om het plezier. Ik stel mijzelf beschikbaar als spapring partner op de woensdag avond van 19.30 tot>>>>>>. 0316 221293 of 0683948180

 

Want lieve mensen tennissen doe je toch bij TVZ.

 

 

Met sportieve groet, namens het bestuur

 

 

Jullie voorzitter

 

Leendert Santema

 


 06 september 2016

 

 

Het Brandon Peugeot Tennis Toernooi.

 

Het zit er weer op. Dit jaar was ons toernooi een groot succes te noemen.

 

Meer dan 150 partijen werden er gespeeld en vanuit de organisatie gezien olv van Mieke liep het letterlijk en figuurlijk als een zonnetje. Over dat laatste hadden we niet te klagen. Temperaturen van 25 tot 30 graden waren die week heel  normaal.

 

Voorzorgsmaatregelen werden getroffen, zoals parasols op de baan, handdoekjes om het hals gebied met water te koelen en bij zoutgebrek stond er continue een groet pan bouillon klaar. Ook werd er heel veel vers fruit zoals meloen, druiven gratis verstrekt aan spelers en het bezoekende publiek.

 

We hebben niet alleen heel spannende partijen gezien in de hoogste groep 3/4 maar in alle groepen tot en met 9 gaven de spelers en speelster echt alles. Voor ieder punt werd geknokt en er viel geen onvertogen woord.

 

Opmerkelijk was het aantal jeugdige inschrijvingen  in leeftijd van ca 14 jaar tot in de “twenties”. In het totaal als ik het goed heb 151 inschrijvingen waaronder zich 24 TVZetters bevonden.  Dus onze vereniging was goed vertegenwoordigd.

 

Maar ook de oudere spelers en speelsters lieten zich niet onbetuigd. Onze complimenten gaan uit van Ed Roosma en Dick Schermer de 2 Nestors van het Toernooi. Die het tegen 30 jaar jongere spelers opnamen zelfs een partij wonnen en de laatste partij op het centercourt met een pittige drie setter afsloten.  Dat was genieten geblazen.  Mieke zal  de uitslagen ook op het internet c.q. website zetten.

 

Alvorens tot de prijsuitreiking over te gaan werd Peter van Emmenes nog in het zonnetje gezet. Peter heeft jarenlang met veel inzet deel uitgemaakt van de toernooi commissie, onbaatzuchtig en accuraat.  Helaas moest hij om gezondheidsredenen afhaken.  Gelukkig gaat het beter met hem. Peter nog van harte bedankt je bent en blijft een kanjer.. Zie Foto

 

 

 

Onze bondsgedelegeerde Jan Wouters bleek een inventieve, flexibele kerel  zodat we een prima indeling konden maken. Dat maakt het allemaal wat makkelijker. De prijzen dit jaar waren geldprijzen die verstrekt konden worden mede dank zij onze toernooi sponsor Brandon. Twee ludieke prijzen vielen er ook te verdienen zoals een weekend het gebruik van twee  elektrische fietsen en een dag een elektrische scooter, ook dank zij Brandon.

 

Daarnaast werd ieder dag een dagprijs verloot. Rest mij te vertellen dat met name Gerda Bulthuis  ons de helpende hand toestak met het klaarmaken en rondgaan van hapjes die voor een deel werden gesponsord door Herman die de gehele week  de inwendige mens verzorgde en onze vochtbalans op peil hield.

 

Gerda, Herman en vriendin, bedankt, maaaaaarr ook Wil Lips die heerlijke pittige worst  beschikbaar stelde. Note: Wat was die schaal snel leeg zeg???

 

Last but not least: Mieke, Yoram, Ab, Roel, Hartsikke bedankt voor jullie inzet.

 

Voor diegene die dit spektakel gemist hebben in september hebben we het 25+ dubbel toernooi komt allen of doe mee en geniet.

 

Leendert Santema

 

Jullie voorzitter

 


 19 juli 2016

 

Tussentijds verslag Brandontoernooi

 

Tennis Vereniging Zevenaar leeft als vanouds!


Het Brandon Peugeot toernooi is weer begonnen en op de eerste dag werden er al hele mooie spannende partijen gespeeld.
Speelsters en spelers uit de gehele regio hebben in geschreven van in totaal 155 deelnemers,  wat resulteerde in 151 partijen.
We liggen prachtig op schema en de weergoden zijn ons wel gezind, alhoewel woensdag een hete dag beloofd te worden. De toernooi leiding heeft voor zover mogelijk maatregelen getroffen om parasols , water en bouillon beschikbaar te hebben voor gevallen van zoutgebrek of te veel vocht verlies. Dat laatste kan natuurlijk ook in balans worden gebracht in ons clubhuis ’t  TVerzetje.

 

Het zou prachtig zijn om U als toeschouwer te mogen ontvangen, want ik kan U verzekeren dat U mooie spannende partijen zult te zien krijgen.

 

Met enige trots vermeld de Toernooi commissie onder de bezielende leiding van Mieke en haar staf dat > 24 TVZetters hebben ingeschreven. we zijn net geklopt door TV Duiven met ruim 30 inschrijvingen , desalniettemin geeft het aan dat het TVZ toernooi9 springlevend is. Herman heeft het terras vrolijk aangekleed met kleurig tafelkleedjes en grote parasols. Het is een fijne ambiance om er te vertoeven.. Dus kom en wie weet doet U volgend jaar of al eerder bij het 25+ toernooi in September ook mee.

 

Met sportieve groet

 

Toernooi Commissie
Mieke, Yoram, Ab, Roel en Leendert

 

Wij vergeten Claudia niet want die heeft aangegeven ook een of twee avondjes mee te draaien. Klasse. 

 

 


 

18 juli 2016

 

TVZ is weer in de “lucht”

 

Beste tennisvrienden en vriendinnen.
Als het goed is gaan we er van uit dat de email bestanden voor 98% zijn geactualiseerd en gaan er van uit dat U vanaf vandaag weer regelmatig een nieuwsbrief zult ontvangen.
Natuurlijk kan het gebeuren dat er nog wel iets tussen de mazen door glipt, laat het ons a.u.b. weten.
Deze nieuwsbrief zal ook in een aantal exemplaren fysiek aanwezig zijn in ons clubhuis.

 

Allereerst wil het bestuur de leden die op de speciale ingelaste Algemene Leden Vergadering waren en diegene die hun stem kenbaar gemaakt hebben per email via een machtiging hartelijk bedanken voor het in het bestuur gestelde vertrouwen.
Dit verslag zal ook via de nieuwsbrief onder uw ogen komen. Er zal binnen afzienbare tijd nog een ALV worden gehouden i.v.m. met een statuten wijziging.
Deze bijeenkomst zal in het teken staan inzake die wijziging maar ook het reilen en zeilen van onze vereniging en hoe we de toekomst in zullen gaan. Zoals het eventueel samengaan met onze buren op een aantal punten.
Mede gezien het feit dat we toch redelijk wat jeugdleden hebben is de noodzaak daar dat we toch ondersteuning krijgen van ouders of leden die ons als bestuur daarin willen bijstaan. Wij als bestuur zullen ons uiterste best doen hier ook echt wat van te maken en dat zo’n jeugd commissie er niet zomaar bijhangt. Dus hierbij een oproep om U te melden, daag ons maar uit!!!!!.

 

Hierop aansluitend, er  liggen nog een behoorlijk aantal ledenpasjes bij Herman  in ons clubhuis. Lieve Mensen haal ze op want dan kun je spelen.

 

MAANDAG 18 JULI BEGINT ONS PEUGEOT BRANDON TOERNOOI O.L.V.  MIEKE, YORAM, AB, ROEL EN LEENDERT. PIET PAULUSMA VOORSPELT EN WEEK MET MOOI WEER ( ALS WE DAT MOGEN GELOVEN) DUS EEN EXTRA REDEN OM OOK ALS TOESCHOUWER NAAR HET PARK TE KOMEN.  DIT KOMT DE GEZELLIGHEID TEN GOEDE. DUS KOM!!!

 

Voelt u zich geroepen om ook een stukje in onze nieuwsbrief te zetten dat kan en neem dan contact op per mail met Dick schermer en of Daniëlle van Nunen die dit redigeren een dit via de webmaster  zullen plaatsen. Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ; Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


Voor degene die met vakantie gaan  vooral veel plezier en een veilige heen en terugreis

 

Leendert Santema

 


9 juni 2016

 

De Kampioenen.

 

 

  

In een zinderende strijd tussen ons gemengd team in de 2e klasse 17+ tegen plaatsgenoot de Seven Aeren heeft ons TVZ met 4-1 gewonnen. Voor de aanvang stonden beide team exact gelijk, briljant spel soms afgewisseld met laten we zeggen wat onnauwkeurigheden, wisten de spelers/sters het publiek aangenaam bezig te houden.Dus werden zij in het welverdiende zonnetje gezet.

 

Om uitdrogingsverschijnselen te voorkomen werd de vochtbalans goed op peil gehouden. Super spannend was ook het de wedstrijd van Heren van TVZ 1 -3e klasse 17+ tegen het sterke Beekhuizen. Ook dat was genieten geblazen - Service kanon Yoram bijvoorbeeld, wat een vooruitgang zeg, ook heerlijk in het zonnetje de boys te zien zweten - soms scheldend op zichzelf maar uiteindelijk toch de 2 belangrijke noodzakelijke punten binnen te halen om niet te degraderen en zo op een zeer verdienstelijke 4e plaats te eindigen. Klasse mannen.

 

In de klasse 35+ haalde de heren van TVZ 1 een hele mooie 2e plaats. Ook in de open klasse 50 + haalde dit TVZ 1 team een verdienstelijke 5e plaats.

Ook hier "Chapeau" mannen.

 

Dan nu de dames. Van de Zaterdag comp. Hoofdklasse 17+. Ik heb twee zaterdagen mogen genieten van de vechtlust, inzet  en "never give up" mentaliteit van onze dames. Zeer zwaar was de tegenstand en ook het leeftijdsverschil speelde een factortje mee, maar daar was vaak niets van te merken hoor. Dames 1 behaalde een uitstekende 3e plaats.  U heeft wat gemist als U niet bent wezen kijken.

 

Gaan we naar de vrijdag avond competitie. Hieraan deden 4 teams mee, waarvan een paar teams met pas beginnende speelsters acteerden. Wat leuk om dit te zien, ook hier inzet die getoond werd. Dus ook zij moeten in de publiciteit zon gezet worden.

 

De 3e klasse dames dubbel 17+ bestond uit 2 groepen waarbij in groep 1 ( ik noem het even zo) TVZ 1 - 2e werd en in groep 2 TVZ 2 ook 2e werd In de 4e klasse dames dubbel 17+ ook twee groepen Waarbij TVZ 4 een 4e plaats voor zich op eiste en in groep 2 TVZ 5 - 7e werd.

 

Al met al grote klasse meiden, ga zo door zou ik zeggen. In ieder geval tot de 15e Beste tennis vrienden ik hoop als U dit allemaal leest en ziet U toch de kriebels krijgt en misschien gaat deelnemen of als toeschouwers onze teams komt aanmoedigen.

 

Als ik dit schrijf heb ik nog geen uitslagen van ons jeugd zondagsteam. Maar die komen ook aan bod.

 

Met sportieve groet

 

Leendert Santema

 

Uw voorzitter

 


 

26 april 2016

 

 

In memoriam Herman Freijsen.   19 Maart 1926  - 19 April 2016

 

Vorige week, op donderdag 21 april, bereikte ons het droevige bericht dat Herman Freijsen in de leeftijd van 90 jaar op 19 april is overleden.

 

Herman was een  zeer gewaardeerd lid van onze vereniging en dat gedurende meer dan 50 jaar.

 

Wij kennen hem als een zeer beminnelijke persoon die op de baan zeker zijn mannetje stond en een technische speler was. Naast het tennissen was bridge een favoriete bezigheid van hem en organiseerde regelmatig bridgedrives en gaf ook bridge les aan o.a. leden. Voor zover ik heb kunnen waarnemen zijn veel TVZ leden aan het bridgen geslagen.

 

Met het ouder worden ging Herman, getroffen door een vorm van dementie, langzaam maar zeker achteruit. Hij heeft tot op zeer hoge leeftijd op de baan gestaan.

 

Wij zullen Herman Freijsen, zoals hij was, nog zeer lang ons voor ogen kunnen houden.

 

Het spijt ons dat wij U niet eerder konden berichten om eventueel bij de crematie aanwezig te kunnen zijn.

 

Hieronder geven wij het correspondentieadres als U zich geroepen voelt uw persoonlijke deelneming te betuigen.

 

Leendert Santema

 

Voorzitter TVZ

 

PS: Namens de vereniging hebben wij als bestuur al gereageerd.

 

U kunt schrijven aan:

 

Fam van Herman Freijsen

p/a Chrirugijn 23 – 1188 DK Amstelveen.

 

 


 

24 april

 

 

Oproep voor de ALV

 

 

Beste sportvrienden/vriendinnen

Er is veel gebeurd de afgelopen tijd en dat heeft U uiteraard kunnen waarnemen. De banen zijn grondig a.h.w. gerestaureerd en de lichtmasten zijn voorzien van nieuwe lampen. Tijden de vergadering krijg U van ons parkbeheer een korte uitleg.

Daarnaast staat er met uw goedkeuring natuurlijk een voltallig nieuw bestuur en dat geeft perspectief voor de toekomst. Tijdens de algemene leden vergadering willen wij ze aan U voorstellen.

Voor zover nog niet bekend is benoemd Leendert Santema als voorzitter, Peter Vos ( zittend bestuurslid ) heeft aangegeven ons team te blijven ondersteunen. Klasse Peter. Nog officieel te benoemen Frans Teunissen als secretaris en Jan Dolderman als algemeen bestuurslid.

Beide heren hebben spontaan JA gezegd . Dat is natuurlijk geweldig.

Het nieuwe bestuur heeft het karretje overgenomen van Tian Herstel en Rob de Jong. Het bestuur gaat een aantal ingezette stappen voortzetten, waaronder het samengaan met onze buren. Dit is al in een ver stadium gevorderd met als zeer positief punt het enthousiasme van onze buren om tot samenwerking te komen. Wij geven een paar punten weer: TVZ en omgekeerdTVR kunnen van elkaars banen gebruik maken tijdens evenementen zoals Competitie Toernooien etc. Ook werd enthousiast gereageerd om Toss ochtenden en avonden gecombineerd te doen. Daarnaast leidt het er toe dat grotere evenementen  op beide parken gelijktijdig zouden kunnen plaatsvinden. Zoals de finale dinsdag van de Euregio Tennis competitie. Dit vindt nu plaats op twee parken. Deze dubbel competitie vindt plaats in september en duurt ca 6 weken op de dinsdagmorgen. Ploegen uit Zevenaar, Duiven, Zeddam, Didam, ’s-Herenberg, Elten en Emmerich doen hieraan mee. Iedereen die mee wil doen is van harte welkom en kan zich melden bij Paul van Dam.

Met de focus op de toekomst willen wij een open beleid voeren waarin het verenigingslid centraal staat. Meer persoonlijke aandacht is 1 aspect, maar er ook naar toewerken dat men zich weer thuis kan voelen bij ons. Dat houd wel in dat U als lid ook een sociale signaalfunctie heeft. Dus als U hoort dat iemand ziek is op een operatie moet ondergaan of andere zaken, sein het bestuur dan even in.

Tevens doen wij een beroep op de leden om ons (en dan bedoelen wij de hele vereniging) te ondersteunen op een aantal punten:

  1. Ondersteuning tijdens de competitie

  2. Ondersteuning bij toerenooien

  3. Ondersteuning met het verzorgen van de elektronische nieuwsbrief

  4. Ondersteuning bij het organiseren van evenementen zoals Toss avonden

Nu ligt alles op de bordjes van Mieke de Vette van de TC en Roel Visseren die de jeugd onder zijn hoede heeft. Arno die de website verzorgt, Judith Bulthuis die de Toss avonden op zich genomen heeft. Danielle van Nunen waar een sfeer commissie om draait, maar die ook nog de Tennis Inn onder haar hoede heeft. Zo langs de banen en in de lobby hoor ik wel opmerkingen :  ik zou ook best wel eens wat willen doen. OK van harte welkom.

 

We hebben mensen nodig in de werkgroep “samen met de buren.” Wie voelt zich geroepen?

 

Ook wil het bestuur veel meer zijn gezicht laten zien wanneer dan ook om ”feeling” te krijgen over wat er leeft bij de leden. Dat kan van alles zijn. Dus schroom niet: KOM ER MEE.

 

Financieel is het nog wel ietjes positief, maar door het wegvallen van een aantal sponsors komen we wat strakker in het korset te zitten en worden de mogelijkheden wat beperkter. Wie wil ons daarbij ondersteunen om mogelijke sponsors te benaderen. Als voorzitter ga ik een aantal sponsoren persoonlijk benaderen. Het moet een twee richtingsverkeer worden. Zij sponsoren en wat kan TVZ bieden? Ideeën ventileer ze.

 

U zit er is genoeg gaande en of we het kunnen realiseren. Aan ons  en de zittende commissies zal het niet liggen. Dus TVZetters zet uw beste beentje voor.

 

U treft tevens de agenda aan voor de aankomende noodzakelijke vergadering

 

Dit zal gehouden worden op dinsdagavond 17 mei aanstaande, in ons clubhuis, aanvang 20.15/20.30

 

Vriendelijke groet

 

Leendert Santema, Voorzitter

  

 


 

09 februari

 

Onderhoud tennisbanen

 

 

Beste TVZ clubleden,

 

Zoals U ongetwijfeld heeft gemerkt, zijn de tennisbanen dit jaar niet altijd goed bespeelbaar, omdat wanneer het heeft geregend het water niet snel genoeg meer weg zakt. Er blijven plassen op de baan staan en wanneer die dan toch langzaam wegzakken blijft er een modderlaag achter.

 

De reden is dat bij de banen die met zand ingestrooid zijn, het vuil, stof en algen in de onderlaag vast zijn gaan zitten. Wanneer de ondergrond afwisselend nat en droog wordt, treedt er een verharding in die onderlaag op. Hoe langer de banen worden gebruikt , hoe vaster die onderlaag wordt en dan kan er steeds minder  hemelwater worden verwerkt.

 

Voor zand ingestrooide banen geldt een garantie van 10 jaar, bij goed onderhoud gaan de banen maximaal 15 jaar mee, voordat bovengenoemde verschijnselen zich voor doen. Banen 5-6 en 7 zijn nu 16 jaar oud, de banen 3 – 4, 14 jaar en de banen 1 – 2, 10 jaar.

 

Onze vrijwilligers hebben de afgelopen weken geprobeerd met eigen middelen en de aanschaf van een hoge druk spuit en een waterstofzuiger dit probleem op te lossen. Deze middelen bleken onvoldoende omdat wij hiermee de onderlaag maar matig konden bereiken. Het  heeft tenslotte ondanks alle inspanningen niet tot een bevredigend resultaat geleid. Om het probleem definitief op te lossen is contact gelegd met een professionele organisatie, in dit geval de firma De Rooij uit Zoeterwoude. Deze firma heeft de apparatuur om alle vervuilde zand tot in de onderlaag weg te halen door middel van water onder hoge druk. Het vervuilde zand wordt verwijderd en in depot gelegd, waarna er nieuw zand over de banen wordt verspreid. Door deze operatie zijn de banen weer voor circa 5 jaar goed bespeelbaar.

 

De firma De Rooij heeft het voornemen om na 15 februari met deze klus te beginnen (afhankelijk van de weersomstandigheden). Dit betekent dat er in die periode van 10 werkdagen telkens twee banen niet bespeelbaar zijn. Wanneer zij twee banen zandvrij hebben gemaakt worden deze twee banen weer met zand ingestrooid en zijn daarna weer bespeelbaar.

 

Om de kosten te beperken hebben we besloten dat het vervuilde zand niet per container wordt afgevoerd maar door onze vrijwilligers achter baan 3 tot en met 7 wordt verwerkt. Het nieuwe zand wordt door het bedrijf naar de banen gebracht waarna het door onze clubleden moet worden uitgestrooid. Wij, als stichting doen een oproep aan een aantal leden, om naast onze vaste vrijwilligersploeg  zich beschikbaar te stellen om gedurende (een deel van) deze periode (wanneer er gewerkt gaat worden) te helpen met deze klus.

 

Wij zouden het plezierig vinden als u zich opgeeft bij Herman Veth (Barbeheer, telefoon: 0316-523316 (clubgebouw), 06-30 04 79 12).

 

Wij hopen U op deze wijze voldoende te hebben geïnformeerd, en de geringe overlast voor lief te nemen.

 

Ben Geutjes, namens het bestuur van de Stichting Tennispark Hengelder en het bestuur van Tennisvereniging Zevenaar

 

 


 

22 januari

 

Banen.

 

Beste Tennis vrienden,

 

Er is goed nieuws te melden omtrent de kwaliteit van de banen.

 

De oorzaak is nu eindelijk bekend en dat heeft een externe oorzaak waar we praktisch geen invloed op uit hebben kunnen oefenen. Dankzij de tomeloze en  uitstekende inzet van onze vrijwilligers bleven de banen redelijk bespeelbaar, maar algengroei, mosvorming, warm en een zeer nat najaar waren er de oorzaak van de kwaliteit snel achteruit ging.

 

Het bestuur van de stichting Tennis Park Hengelder heeft actie ondernomen en een bedrijf uit Zoeterwoude in de arm genomen om onze banen te inspecteren. Dit leidde tot de volgende waarneming.

 

De algen sterven af en vormen als het ware een glibberige slijmlaag die het zand doet klonteren, waardoor de drainage-openingen van het kunstgrastapijt dichtslibden, zodat het water op die plekken waar het meest op gestaan/gespeeld werd niet meer weg kon.

 

Dit bedrijf, van Rooijen, gaf aan dat het probleem volledig kon worden verholpen door een intensieve schoonmaakbeurt. Zij maken op zeer korte termijn een offerte - toch wel een kostbare zaak - en rondom eind februari zal ons park, als alles doorgaat natuurlijk (want de offerte is nog niet binnen als ik dit schrijf), er weer picobello bijliggen en kunnen we weer minimaal 5 jaar vooruit,want volgens dit bedrijf zijn de banen (lees: weefpolen) nog goed tot zeer goed. Alleen baan 7 is het meest aan slijtage onderhevig.

 

Wij vragen U nog even geduld te hebben en U kan er op rekenen dat onze vrijwilligers hun uiterste best zullen doen om U nog veel speelplezier te geven.

  

Namens het bestuur,

  

Leendert Santema

 

Voorzitter TVZ.

 


 

09 januari

 

 

 

Beste TVZetters,

 

Mea Culpa – In mijn nieuwjaarswens heb ik veel mensen bedankt, maar tot mijn grote schrik ontdekte ik dat die grote groep vrijwilligers daarin niet werden genoemd en dan bedoel ik die groep die het park en de banen onderhouden. Hoewel banen op hun laatste beentjes lopen zijn zij steeds druk in de weer om ze zo goed als het gaat bespeelbaar te houden. Klasse, mannen en vrouwen!

 

Daarbij komt nu ook nog,  dat een stuwende kracht van dit team aan zijn heup is geopereerd, maar die kerel heeft een dermate sterk spierstelsel dat er nu voor de derde keer een dislocatie heeft plaatsgevonden en dat moet natuurlijk weer via een medische ingreep ongedaan gemaakt worden. Dit belemmert zijn revalidatie, maar ook zijn terugkeer op de baan.

 

Dus, lieve mensen, stuur Cees Rozendaal eens een kaartje (Schepershof 73) of een opbeurende mail of een telefoontje. Cees bij deze: snel herstel toegewenst.

  

HET ANDERE TVZ.

 

Wist u dat onze vereniging meer biedt dan alleen maar tennis voor leden met de daarbij behorende evenementen als competitie en toernooien?

  

TVZ, onder leiding van Herman Veth, biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld een familiedag op het park te houden, waarbij allerlei activiteiten kunnen plaatsvinden, zoals uiteraard tennis, tafeltennis, jeu de boules. Ook aan de kleintjes kan worden gedacht. Alles wordt verzorgd. Vraag om Informatie bij Herman. Van een drankje, hapje, tot een compleet buffet of barbecue: alles kan geregeld worden en dat tegen een  zeer lucratief tarief. Er zijn, zo heb ik begrepen, voldoende rackets en ballen aanwezig, maar zoals u weet kunnen we altijd overjarige rackets gebruiken,dus……. Alles is welkom.

 

Om u nu een idee te geven hebben we een aantal foto’s beschikbaar gekregen die een beeld geven hoe e.e.a. georganiseerd is.

 

 

Ja beste mensen dit is ook TVZ!

 

Met sportieve groet,

 

Leendert  Santema

Voorziter

 

 

 

 

 


 

04 januari

 

 

Een voorspoedig en sportief 2016

  

Beste tennissers-sters van TVZ en alle bij TVZ betrokkenen.

 

Namens het bestuur van de Tennis Vereniging Zevenaar wens ik U en allen die U dierbaar zijn een voorspoedig, sportief maar vooral een gezond 2016 toe. 

Ook wil ik de mensen die in de afgelopen tijd dierbaren verloren hebben een riem onder het hart steken, want zij blijven in onze gedachten. Ze worden niet vergeten!!

Door de snelheid waarmee het oude bestuur aftrad en het nieuwe bestuur benoemd werd, was het te kort dag om iedereen op tijd te bereiken en het organiseren van de  nieuwjaarbegroeting en de daarbij behorende “ borrel”, ook al omdat de nieuwsbrief per 1 januari ’16 even niet verschijnt. Hier wordt hard aan gewerkt om die weer met regelmaat te laten verschijnen. 


Aangezien het bestuur nu nog maar uit 2 personen bestaat en - nu voelt U het al aankomen - zijn wij opzoek naar minimaal 1 bestuurslid voor het secretariaat en in feite nog één ondersteunend lid die die bij afwezigheid van o.a. voorzitter of penningmeester als representant kan optreden.

Wij kunnen het niet alleen, wij hebben U nodig. Wie wil ons team komen versterken?  

Bel mij op 0683948180 of mail mij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 


Ik verblijf vanaf 1 februari tot 10 april in het buitenland, maar daarna ben ik voor 100% voor de vereniging beschikbaar.

Ik wil tevens hierbij van de gelegenheid gebruikmaken alle leden die deel uitmaakten van TVZ-commissies hartelijk te bedanken voor hun inzet in het afgelopen jaar en spreek de hoop uit dat zij ook dit jaar weer van de partij zullen zijn. Want zonder hen………………. Vult U zelf maar in.

 

Laten wij allemaal TVZ , net als de bolletjes in de grond, weer opbloeien tot een fijne prachtig club waar het goed vertoeven is.

 

Groet van

 

Leendert Santema

 

Voorzitter TVZ

  


20 december

 

Onze nieuwe voorzitter stelt zich voor

 

 

Mag ik me even aan U voorstellen.

 

Misschien heeft U het inmiddels wel vernomen zo in het rondom het tennispark. Tijdens de Algemene Leden vergadering ben ik als voorzitter gekozen, nadat ik mijzelf beschikbaar had gesteld.

Voor diegenen die het niet weten, ik ben Leendert Santema en als ik het goed heb sinds 1982 lid van de tennisvereniging TVZ.

Ik ben misschien niet meer de jongste maar qua enthousiasme wil ik mij graag meten met de jongere generatie. Dus daag me maar uit.!!!

 

Ik ben geboren op 15 Mei 1944 in Amstelveen en woon sinds 1965 in Didam.  Gestudeerd en gewerkt in Amsterdam  en mij later gespecialiseerd in de medische technologie in de breedste zin van het woord.      Mijn dienstplicht heb ik voldaan bij het Korps Mariniers. <style="margin: 0px;">Ik ben getrouwd met Toos en heb twee kinderen, zoon en dochter en twee kleinkinderen. Inmiddels gepensioneerd, nadat ik mijn bedrijf heb verkocht. Daarnaast ben ik  tot op heden nog steeds werkzaam voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken als consultant in de Medische Sector en wel met name in ontwikkelingslanden. Mijn landen waren Pakistan-India-Thailand -Vietnam-Indonesië en Zuid Afrika. Dat vergde veel tijd en lange afwezigheid vanwege mijn verblijf daar. Maar dit werk doe ik al sinds 1994 en het is prachtig en indrukwekkend om te mogen ruiken aan die verschillende culturen in al zijn aspecten. Het reizen zit er nu op, ik stop vanwege de grote risico’s in een paar van die bovengenoemde landen.


Ik ben vele jaren lid geweest van de evenementen commissie van TVZ  en later lange tijd in de functie van voorzitter van de commissie.Ik kan wel zeggen dat waren hoogtij dagen, zoals het invoeren van de barbecuedagen tijdens grote toernooien, fietstochten met daaraan gekoppeld tennis bij tennisverenigingen rondom Zevenaar, winterwandelingen rondom de Elterberg, Montferland heuvels bij ’t Peeske in Beek en struinen  in het Nevelhorst natuurgebied bij Didam met afsluiting een heerlijke kop snert bij TV Didam. Het geiten en bokken evenement, het luilakken toernooi. Invitatie tennis bij o.a. Didam met hoog opgetrokken zwart plastic scherm en met bijv 10 man of vrouw op een speelhelft, je kon elkaar niet zien. Dit alles onder een gezellig samen zijn en een hapje en drankje. Dit zo maar een opsomming van feiten die welke TVZ juist zo onderscheidend was t.o.v. andere verenigingen.

Ik begrijp ook wel, dat dit verleden tijd is en misschien niet van deze tijd en dat alles aan verandering onderhevig is, maar dat wil niet zeggen dat we dat zo maar moeten laten gebeuren.

 

Dus TVZ leden laat je horen, denk met ons mee, wie weet……………..!!!????

 


Sportieve groet

 

 

Leendert Santema

  


  

10 november

Activiteiten

 

 

Beste Tennisvrienden

 

 

 

Zoals U al eerder gezien hebt in de voorgaande nieuwsbrieven,   probeer ik over enige activiteiten die op het park hebben  plaatsgevonden een kort stukje te schrijven.

 

Dit zal ook vergezeld gaan met wat foto’s .

 

 

Naast competitie zijn er  ook reeds bestaande) initiatieven ontplooid die met veel enthousiasme worden ontvangen.

 

Zoals afgelopen woensdag morgen 4 november 2015 werd er op 4 banen mix dubbel gespeeld. Voor mij was dit een kennis making van jewelste want de dames waar ik mocht mee doen lieten de meeste van ons mannen wel een poepie ruiken hoor. Ik heb me kostelijk vermaakt en heerlijk gespeeld. Ik hoop dat dit initiatief lang zal blijven bestaan.

 

 

Volle banen op ons park nodigen uit en creëren een brok sportieve gezelligheid.

 

Nu is het niveau behoorlijk hoog en dat kan leiden tot een knelpunt, maar net zoals Daniëlle van Nunen het met haar groep  heeft aangepakt moeten wij als tennis vereniging in staat zijn dit op alle niveaus te realiseren. Is iets om over na te denken nietwaar.

 

Ik heb begrepen dat vanavond 4 november 2015 er ca. 12-14 ( nieuwe) personen  kennis willen maken met TVZ Tennis en misschien worden zij ook winter lid. Dat zou toch fantastisch zijn.

Bestuur van TVZ hier ligt een gouden kans.

 

Tevens heb ik op een vrijdag middag zitten kijken naar het geven van tennis les aan de piep jonge TVZettejes. Wat een enthousiasme zeg. Er kwamen toen drie jonge knullen van het Liemers College een soort eendags stage lopen. Ik heb met ze gesproken en ze vonden het prachtig Ook nam ik waar dat onder hen zeer veel talent school en vroeg of ze misschien wel eens wat vaker dit wilden doen. Daar kreeg ik helaas nog geen duidelijk antwoord op, maar dat er belangstelling is, dat is wel zeker. Een mooie taak voor toekomst.

 

 

 

Voor nu tot een volgende keer.

 

 

 

Gr Leendert Santema

 

Sfeer Commissie

 


 

23 oktober

Terugblik op het TVZ Open 25+ Dubbeltoernooi


Om toch een beetje leven in de brouwerij te brengen een korte terugblik op het laatste TVZ toernooi van dit jaar. Helaas een beetje laat, maar ja beter laat dan nooit.


Goed georganiseerd door Richard Heinsbroek en Ruud Hendrikson en hun team. Klasse mensen!!!
Het was een redelijk goed bezet toernooi. Echter het weer werkte nu ook niet echt mee. Het was fris en soms een spatje uit de grijze lucht. Maar daar kom ik later wel op terug

Desalniettemin heb ik als toeschouwer behoorlijk genoten van de partijen van Mix partijen - Dames en Heren dubbel.
Het geheel werd omlijst door hapjes welke Herman ronddeelde, de mosselavond die een succes te noemen was, met medewerking van o.a. Nicootje en hulpkoks, maar ook de heerlijk kip Piri-Piri welke belangeloos beschikbaar was gesteld door Juffrouw Tok uit Didam. Voor het weekend was het de beurt aan een Chinees-Indische cateraar welke Herman had geregeld. Die ( zeer uitgebreide) hapjes en zelfs maaltijden fietsten er goed in. Zeer smakelijk allemaal.
Dus al met al een geslaagd evenement. Ik hoop dat er zo nog vele zullen volgen.

 

Ik hoop met deze stukjes weer wat leven in de brouwerij te brengen en zo er voor te zorgen dat TVZ weer de club wordt die het in feite altijd geweest is.

 

Ik kan me voorstellen dat men zegt: Het was me koud af om langs de baan te kleumen. Dat heb je dan gelijk in, we worden een dagje ouder (ahum) minder beweging dus weinig verbranding dus eerder wat kouwelijk. Nu ligt er een voorstel ( zeer prematuur) bij het bestuur om het terras te overkappen en te voorzien van verwarming (gas en elektrisch). En daarbij nog meer plannen voor wat meer lui zitcomfort. Dit is allemaal toekomst, maaaaar tochhh!!!! Je weet het nooit.Misschien droom ik een beetje, maar het is dan wel een prettige droom.

 

Beste allemaal, kom op, werk mee om wat meer Piri-Piri in TVZ te stoppen.

 

Sportieve groet,

 

Leendert Santema
Sfeer Commissie

 


 

15 oktober

Verslag van de Interregio Competitie

 

In de nieuwsbrieven staat voornamelijk informatie van wat er staat te gebeuren, maar er zijn nog vele andere activiteiten. Zoals de Interregio competitie op dinsdag waar TVZ ook aan meedoet.
Dit speelt zich voornamelijk af in september en is om maar met RTL7 te spreken alleen voor “mannen” haha!

 

Deelnemende verenigingen waren TV Bergh met 2 teams, TV Didam met 2 teams, TV Rot-Weiss Emmerich, TV Eintracht Emmerich, TV Zeddam, Tennis ver. De Vijverberg Doetinchem, Columbae Duiven.

Het niveau was op een hoog peil. TVZ heeft er 3 gewonnen en 3 verloren en in de kruis finale tegen TV Bergh werd een 9-5 overwinning geboekt. Uiteindelijk werden we afgerekend op het aantal games 7e van de tien, dus zit er nog muziek in om naar het linker rijtje te verhuizen. (Ahum).


TVZ had een fijn en sterk team op de been gebracht met als Captain Paul van Dam.

 

Qua weersomstandigheden hebben we het behoorlijk getroffen en de competitie werd afgesloten met een Finale nu tussen Zeddam 1 en TV Bergh 1. De rest waren zgn kruis finales waarna ’s-Avonds om 19.00 uur de competitie werd afgesloten met een warm chinees –Indonesisch buffet.

 

TV Bergh heeft dit prima georganiseerd al was men unaniem het erover eens dat de communicatie wel wat laat op gang kwam.

 

Graag wil ik namens Paul al mijn teamgenoten bedanken voor hun inzet. Dit waren Paul van Dam, Herman Groot Kormelink, Luud Jonkman, Wofgang Grätz, Claus Wendt, Cor van de Poel, Ad Lips, Henri Riphagen, Jannes Hilferink, Hans IJsseldijk, Theo Verwaaijen en Jan Dolderman. Klasse mannen. En niet te vergeten Kees Rozendaal die toen oud lid Leo Hendriks nu tennissend voor Columbae geblesseerd uitviel zijn plaats innam om zo de wedstrijd een sportief verloop te geven.

 

Sportieve groet,

 

Leendert Santema

 


 

augustus 2015

Bridge bij TVZ

 

Dit is de laatste oproep aan alle TVZ bridgers, hun bridgevrienden en/of bridgekennissen.

 

Wij hebben nog een flink aantal bridgers nodig om te kunnen starten met onze BridgeClub in ‘T VerZetje bij TVZ.

 

De tijd dringt……….

 

Het is zo 1 september en dan neem ik de beslissing of we doorgaan of niet. Dus geef je nu op via e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.');return false;">Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. samen met het mailadres, telefoonnummer en adres van jezelf en je partner.

Wij moeten toch kunnen starten op 1 oktober, om 14.00 uur!

De jaarcontributie voor het hele seizoen is € 30,00 per persoon,

slechts € 1,25 per keer.

 

Hartelijke bridge groeten,

 

Hans IJsseldijk.

Tel: 0316-229025

 

AddThis Social Bookmark Button