twitter met TVZ
Twitter 

Facebookpagina van TVZ
 Facebook
youtube
Headerfoto 4

Vrijwilligers gezocht

Meld u aan!

Headerfoto 6

TVZ

Ook op social media!

 

Headerfoto 5

TVZ

Centre court

Headerfoto 9

TVZ

Versterking gezocht

voor ons bestuur

Headerfoto 1

Welkom op onze 

website

 

 

Competities 2020

Vanwege het coronavirus heeft de voorjaarscompetitie geen doorgang kunnen vinden. De bedoeling is dat de voorjaarscompetitie "ingehaald" wordt in het najaar, vanaf 1 september. Uiteraard mits de omstandigheden dit toelaten. De KNLTB noemt dit de "KNLTB Competitie 2020". In principe blijven de inschrijvingen voor de voorjaarscompetitie dus geldig voor het najaar. Meer info vind je op de website van de KNLTB.

 

Najaarscompetitie 2019


De Najaarscompetitie start begin september en loopt tot en met eind oktober. De Najaarscompetitie wordt steeds populairder. Logisch want competitie spelen daagt niet alleen uit, maar brengt ook sfeer en gezelligheid op de club. Voor een groot aantal leden dan ook een goede reden om elk jaar terug te keren op de baan. Hieronder vind je alle belangrijke informatie over de Najaarscompetitie, zoals bijvoorbeeld speeldata, wedstrijdbulletins, informatie over dispensaties en relevante links en stappenplannen.

Vergeet niet je op tijd aan te melden! Zoals gebruikelijk kan dit bij Mieke met bijgevoegd inschrijfformulier of e-mail. Inschrijven voor 25 juni!

 

Attachments:
FileDescription
Download this file (inschrijfformulier NAjaarcompetitie.docx)Inschrijfformulier 
Download this file (Najaarscompetitie KNLTB informatie voor nieuwsbrief.docx)KNLTB info najaarscompetitie 
 

VOORJAARSCOMPETITIE 2019

 

 

De Voorjaarscompetitie telt 7 speeldagen en start ieder jaar begin april en loopt door tot begin juni. Jaarlijks doen er ruim 30.000 teams mee aan wat velen beschouwen als, de mooiste periode van het tennisseizoen. 

De Voorjaarscompetitie telt in het totaal 7 speeldagen en start begin april en loopt tot begin juni.

Klik hier voor de speeldata van 2019.

 

2019: Harmonisatie van het competitieaanbod

De KNLTB heeft voor het aanbod van competitiesoorten van de districts-/ regiocompetities geharmoniseerd. Als gevolg van een te grote versnippering in het aanbod, wat leidt tot te veel niveauverschillen en lange reisafstanden én het afschaffen van de districts-/ regiogrenzen, zijn er verschillende competitiesoorten samengevoegd en is het aanbod teruggebracht van ruim 300 soorten naar circa 90 soorten. 

Daarnaast zijn er ook soorten met verschillende leeftijdsgrenzen samengevoegd, omdat: 

·         Data aangetoond heeft dat de leeftijden van spelers in de verschillende leeftijdscategorieën vrijwel identiek zijn; 

·         Het aantal deelnemers dermate laag was dat er niet langer een kwalitatief sterke competitie aangeboden kon worden. Hierdoor is een landelijk uniform aanbod gecreëerd. Dit landelijke aanbod wordt aangevuld met een aantal regiospecifieke soorten. 

 

Voordelen voor jou! 

Als competitiespeler ben je natuurlijk benieuwd wat deze verandering van het competitieaanbod voor jou gaat betekenen. Dit zijn de belangrijkste voordelen: 

·         Minder niveauverschillen binnen poules; 

·         Kortere reisafstanden; 

·         Meer variatie in tegenstanders. 

 

Inschrijven

Lijkt het je leuk om mee te doen aan de Voorjaarscompetitie? Maak gebruik van onderstaand inschrijfformulier en stuur het per mail naar de TC of print het uit en doe het bij Mieke in de bus. 

 

 

Verkort & Compact Spelen

Voor alle dubbelpartijen (DD, HD en GD), bij zowel senioren- als junioren-competities geldt Verkort Spelen: er wordt een beslissende wedstrijdtiebreak (10 punten) gespeeld op het moment dat in een dubbel de stand één set gelijk is. Winnaar van die beslissende tiebreak – en daarmee ook de partij – is de dubbelcombinatie die het eerst tien punten behaalt met een verschil van twee punten. Deze tiebreak vervangt de beslissende laatste set en dient in MijnKNLTB.nl ingevoerd te worden als 10-6 of 11-13. Voor de 8&9-competitie, de Zomeravondcompetitie geldt compact spelen. Wil je weten hoe deze vormen werken? Klik hier voor de infographic of lees meer op de KNLTB website

 

Dispensatie

Wil je vaker dan één keer per week competitie spelen of voor twee verschillende verenigingen uitkomen? Vraag dan dispensatie aan via de VCL van de vereniging. Check wel eerst de voorwaarden.

 

Voorjaar competitie 2019 (senioren): de indelingen


KLASSE INDELING         Voorjaars competitie 2019
ZEVENAAR 1 Dames Dubbel 17+ Vrijdag Avond Open klasse 1e klasse               Judith Bulthuis
ZEVENAAR 1 Dames Dubbel Dinsdag Ochtend Open klasse Hoofdklasse             Ineke Heijmen
ZEVENAAR 1 Heren Dubbel 50+ Vrijdag Ochtend (G+U) Open klasse 2e klasse   Kees van Merwijk
ZEVENAAR 2 Dames Dubbel 17+ Vrijdag Avond Open klasse 1e klasse              Yvet Abbing
ZEVENAAR 3 Dames Dubbel 17+ Vrijdag Avond Open klasse 2e klasse              Sandra de Reus
ZEVENAAR 4 Dames Dubbel 17+ Vrijdag Avond Open klasse 4e klasse              Chantal Diks
ZEVENAAR 5 Dames Dubbel 17+ Vrijdag Avond Open klasse 4e klasse              Marleen Kruitwagen

In alle dubbelspelen wordt in 2019 “verkort” gespeeld = 3 set = beslissende wedstrijd tiebreak (tot 10 met 2 punten verschil).

In zomeravondcompetitie en 8&9 wordt ‘compact’’  gespeeld = beslissende wedstrijd tiebreak en ook beslissend punt systeem (bij 40-40).
 

 

Zomer avond competitie 2019 – inschrijven vóór 5 maart 2019

 

 

 

 

 

 

 

 

Kun je geen genoeg krijgen van het spelen van competitie en heb je zin om naast de Voorjaarscompetitie nog een competitie te spelen? Of wil je competitie spelen, maar ben je (vaak) verhinderd in het weekend? Meld je dan aan voor de Zomeravondcompetitie. Zeven woensdagavonden in mei en juni. Deze competitie is alleen voor spelers en speelsters van 17 jaar en ouder en voor alle speelsterktes.  Minimaal vier spelers per team. Meer info bij:Mieke de Vette, Technische Commissie TVZ, 06-52343005

 

Klik hier voor het competitie-archief.