Nieuwsbrief juli 2017

 - - -
-

Nieuwsbrief juli 2017

Beste Tennisvrienden/vriendinnen,

Elke inbreng is en blijft welkom bij: redactie@tvzevenaar.nl
Onze website is hier te vinden: www.tvzevenaar.nl

 
Droefenis
 
Wat kunnen we er mee. Helemaal niets of denken we dat?
Afgelopen weken kwamen droevige berichten bij ons binnen. Zo is de man van ons lid Lien Banning, Freek, overleden. Hij leed al heel lang aan de ernstige longziekte COPD.
Vanuit een ander tennisteam kwam het droevige bericht, dat Frans van Keulen ongeneeslijk ziek is en niet lang meer te gaan heeft. Dan moet ik toch wel slikken en wordt heel stil en stel ik mezelf de vraag: Wat kunnen we er mee?
Op zich natuurlijk niets, maar we kunnen medeleven betonen door bijvoorbeeld een bloemetje te sturen voor degene die is achtergebleven.
Maar tevens vragen wij ons ook af wat speelt er zich nog meer af binnen onze vereniging? Zijn er langdurig geblesseerden? Of zijn er persoonlijke omstandigheden waardoor wij sommige leden al een tijdje niet gezien hebben en uit het oog verloren hebben?
We weten het niet, dus is een signaalfunctie binnen onze vereniging heel erg belangrijk, zodat we als bestuur in ieder geval iets kunnen of hopen te kunnen doen.
Dus bij deze een oproep: Indien U in uw nabijheid iemand kent die beantwoordt aan het boven gestelde, meld het ons a.u.b.
Ik hoop de volgende keer met ook wel mooie en vrolijke berichten te kunnen komen. Zoals bijv. een geboorte, een 25- of 50-jarig huwelijk of zo.
Of gewoon iets wat leuk en noemenswaardig is.
 
Leendert Santema


 
Alga Velan MO5 tegen algenvorming!
 
 
Afgelopen april is AlgaVelan uit Arnhem met MO5 gestart om algen en overige residuen te bestrijden, die het drainage-systeem op tenniskunstgrasbanen verstoppen. Het prachtig gelegen tennispark in Beekhuizen, Velp, is de eerste baan van Nederland waarop dit is toegepast. Op een ander deel van de baan zijn enzymen gebruikt. De resultaten van MO5 zijn zeer goed! In een tijdsbestek van 16 weken zijn de resultaten goed zichtbaar, aldus de groundsman.
Dit product is een samenstelling van micro-organismen en zorgt ervoor, dat het afbraakproces van organische stoffen versnelt en zo vervilting wordt voorkomen.
 
Voor de omgeving en personen is MO5 absoluut veilig, de competitie ondervindt er geen nadelen van, terwijl het resultaat langdurig is en de kosten het laagst zijn. 
Ook TVZ beschikt sinds kort over deze natuurlijke algenverdelger. Een van onze vrijwilligers verdiept zich momenteel in de juiste samenstelling, dosering en toepassing ervan. Dit vraagt echt een zeker specialisme. Als gewone tennisser m/v heb je toch geen notie van wat er zoal gedaan wordt om onze banen in puike conditie te houden, nietwaar?    


 
Zondag 16 juli – tennisfeest voor 4-16-jarigen
 
Volgens verschillende onderzoeken bewegen kinderen te weinig. Onze vereniging wil daar graag verandering in brengen. Daarom houdt TVZ op zondag 16 juli van 10.00-16.00 uur een dag vol gratis activiteiten voor kinderen van 4-16 jaar. Tijdens deze dag kunnen de kinderen kennis maken met tennis of hun skills tonen met het ballenkanon. Verder is onze tennisleraar aanwezig om tips te geven om het spel te verbeteren. Verder zijn er allerlei spelvormen, zoals “rondje om de wereld” en korte wedstrijden (voor de ervaren tennissers). 
Gedurende de dag staat er voor de deelnemers limonade klaar en sluiten we de dag af met een gratis frietje en bijpassende hap.
Deelname staat zeker ook open voor kinderen zonder enige spelervaring die wel eens kennis  met tennis willen maken. Een tennisracket kan die dag bij ons gratis geleend worden.
Natuurlijk zijn onze kleinkinderen, die geen lid zijn, ook van harte welkom. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd, nietwaar? Voor hun grootouders een unieke gelegenheid om hun kleinkind  te zien genieten op ons park!
Informatie en inschrijven kan via toernooi@tvzevenaar.nl
 
Brandontoernooi


 
Tot ziens, want tennissen én vrijwilligerswerk doe je bij TVZ!!


  - - -
Geen interesse in de nieuwsbrieven van Tennis Vereniging Zevenaar? Uitschrijven als u deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen
Powered by AcyMailing