Nieuwsbrief medio juli 2017

 - - -
-

Nieuwsbrief medio juli 2017

Beste Tennisvrienden/vriendinnen,

Elke inbreng is en blijft welkom bij: redactie@tvzevenaar.nl
Onze website is hier te vinden: www.tvzevenaar.nl
 
Personalia – wij leven mee
 
In de laatste nieuwsbrief-TVZ zag ik een oproep om iets te melden van leden waarmee het minder goed gaat. 
Inderdaad hoor je af en toe slechts zijdelings iets over “lief en leed” van andere leden. 
Ik zou iets willen melden vanuit ons competitieteam.
Yvonne Schutte heeft jarenlang met ons competitie gespeeld.
Zij heeft sinds ruim een jaar noodgedwongen haar lidmaatschap moeten opzeggen, omdat bij haar longfibrose is vastgesteld. 
Longfibrose is een progressieve ziekte, waarbij de longfunctie steeds verder verslechterd. Nu krijgt ze al extra zuurstof.
Tennis was haar grote hobby en ze heeft er daarom veel moeite mee dat ze dat niet meer kan.
Op 16 juli a.s. viert ze haar 70e verjaardag. 
Wij houden als team en tennisvriendinnen regelmatig contact met haar en zijn op haar verjaardag dan ook gevraagd voor een “borrel”.
Namens de 2 damesteams: Brunhilde Rijken, Judith Joosten, Ineke Heijmen, Ria Damen, Annemarie Janssen, Riet Leunen, Tiny van de Veerdonk, Annie Groot Kormelink en Gerda Bolscher

 
Een heikel onderwerp opgelost?? Ja zeker
 
Afgelopen periode tijdens de zomeravondcompetitie werd ik weer eens aangesproken door leden met het verwijt dat er weer niet gespeeld kon worden, doordat er a) dus competitie was en b) de trainer (ster) 3 banen claimde. Dat geeft irritatie en ook afgelopen week nog kreeg ik de opmerking:  “Er kan zeker weer niet getennist worden tijdens het toernooi?” en moet ik bij de buren 3 Euro betalen !!!!”
Lieve mensen,  bij onze Vereniging zijn er ieder jaar 2 grote toernooien en dat zijn:
Het Brandon BCD toernooi eind juli en het 25+ dubbel toernooi, dat altijd zo in de 3e week van september plaatsvindt.
Wat de baanbezetting aangaat voor wat de trainers betreft, daar heeft het bestuur op 13 juli een afspraak mee om te zien of dat planmatig niet beter kan. U hoort hierover nader van ons.
In het verleden werd geprobeerd om minimaal 1 baan beschikbaar te houden voor degenen die niet deelnemen aan die toernooien, met dien verstande, dat bij grote inschrijvingen geen baan beschikbaar is. Dat kan mogelijk wat irritatie opwekken, maar….
Het nu zittende bestuur is zich daar goed van bewust, heeft gezocht naar een oplossing en die gevonden bij onze buren en met name hun nieuwe bestuur o.l.v. de heer Hensen. Het is nu  mogelijk om daar GRATIS te tennissen op voorwaarde dat U zich als gast gedraagt en zich houdt aan de op dat park geldende regels. Neem s.v.p. de moeite om vooraf even contact met hen op te nemen dat U daar komt tennissen. Dan zal er iemand van hun bar- of parkcommissie aanwezig zijn om U verder te helpen
De beide besturen komen qua samenwerking steeds dichter bij elkaar en ons streven is dat er zonder kosten wederzijds op de parken, indien er reden toe is, getennist kan worden. Zo kunnen  TVR-leden bijv. bij toernooien, sneeuw in de winterperiode of na zware regenval bij ons GRATIS tennissen als dat bij hen niet mogelijk is.
De mogelijkheid om te tennissen bij de buren is eerder al vermeld in de nieuwsbrief met de daaraan verbonden kosten van 3 euro. Tijdens het toernooi heeft er een aankondiging bij het afhangbord, in het clubhuis en aan de ramen een dikgedrukte A4 brief gehangen waarin dit ook werd aangegeven. Dus o.i. voldoende gecommuniceerd. Maar mocht U het niet helemaal eens zijn met het gevoerde beleid, laat uw stem horen tijdens de Algemene Leden vergadering. Wij willen een transparant bestuur zijn en nemen alles positief ter harte, maar ook negatief. We moeten samen de verenigingskar trekken. Dus help ons daarbij, we kunnen het niet alleen. En als de beide verenigingen het er over eens worden, dan is er weer een probleem minder, nietwaar? We houden U op de hoogte van de vorderingen.
Sportieve groet van uw bestuur: Frans , Jan, Peter en Leendert

 
Een rondje vuilrapen buiten ons park
 
Wekelijks op woensdag een rondje ‘rotzooi’ rapen buiten ons park levert vaak heel wat op.
De rondgang van ruim een uur leidde op 5 juli tot vijfhonderd (om precies te zijn: 503) keer iets met de knijpstok oprapen. 
Het gaat te ver om een keer een expositie te houden van wat er zoal wordt weggegooid! 
Om een willekeurige greep te doen: allerlei plastic, snoeppapiertjes, een speelgoedbeestje, sigarettenpakjes, drankflesjes en –blikjes (totaal 23), een kussen! 
Waarom in hemelsnaam buiten het eigen park andermans wegwerpselen opruimen? Ach, misschien omdat je met een ‘schoon’ gevoel ons TVZ-domein zoveel prettiger nadert? 
Of om een mini-bijdrage te leveren aan het opgeruimd houden van ons gezamenlijke milieu?  

 
Brandontoernooi
 


Vakantietijd is aangebroken
Het ultieme vakantiegevoel borrelt weer op als bijvoorbeeld (ga ik van uit) de positieve examenresultaten binnen zijn, of als je  een zonnige oppepper nodig hebt, of zoals misschien velen onder ons, die niet op weg gaan, maar heerlijk thuis blijven. Zo links en rechts om mij heen hoor ik: lekker een dagje hier of daarheen, fietsen, wandelen, noem maar op. 
Het is ook niet allemaal rozengeur en maneschijn, er is ook verdriet en eenzaamheid, zoals we in vrij korte tijd clubleden hebben verloren. Daar kunnen we weinig aan doen, maar misschien is het een (leuk) idee om zo’n alleenstaande persoon misschien eens uit te nodigen voor een fietstochtje?? Ja. Toch…
Of zou het in leven roepen van een ad hoc evenementencommissie hieraan een steentje kunnen bijdragen?  Opper eens een idee naar het bestuur toe.
Ook staan er een tweetal leuke evenementen op ons te wachten zoals U misschien al gelezen heeft in Zevenaar Post en Gemeente Brief. Dit zijn: a.s. Zondag 16 juli a.s. het jeugd evenement (experiment) en maandag 17 juli begint het Brandon Peugeot Toernooi. Dit zijn misschien mooie gelegenheden om naar ons park te komen.
En…. als U op reis gaat wees voorzichtig, ontspan en geniet. Misschien zou het leuk zijn indien U een culturele reis maakt eens een kort verslagje voor de nieuwsbrief te schrijven?
Tennis: Er is bij het rondsturen van de nieuwsbrief nog geen winnaar van Wimbledon bekend, wel spannende partijen gezien.
Politiek: Nog steeds geen regering.  
Communicatie: Leg die smartphone eens opzij en praat rechtstreeks met elkaar, niet via zo’n elektronisch ding.  Zodat we in de gelukkige omstandigheid komen verbaal te communiceren zonder al die hulpmiddelen.
Dan kom je tot de verrassende conclusie dat we elkaar nog steeds veel te zeggen hebben. Maar niet alleen elkaar, je staat veel meer open voor ontmoetingen met mensen waarvan je wat kunt leren of ze beter leert begrijpen.
Wat wil ik met het bovenstaande nu feitelijk zeggen? 
Door alle hectiek vergeet men wel eens de mens die vlak naast je staat en dat kan iedereen zijn.
Ook kom ik regelmatig op ons tennispark. Dan zie ik vooral ’s morgens een drukte van jewelste. Dames, heren in het dubbelspel, enkelspel, proberen hun tegenstanders een oortje aan te naaien. Winst of verlies maakt niet uit. Na afloop het bekende evalueren, met koffie , cake en waar de persoonlijke wederwaardigheden worden uitgewisseld.
Nog een extra mogelijkheid om met elkaar in contact te komen en dat zijn:
Dinsdag- en vrijdagmiddag. Dat is ook zo’n ontmoetingsgebeuren variërend van 12 tot 20 tennissers die van half twee tot half vier op een behoorlijk niveau ( 6-7) met veel plezier staan te spelen. Heerlijk om daar bij te mogen en kunnen zijn. Ook hier communiceert men, vertelt en deelt men ervaring met elkaar en dat alles zonder elektronica. Dit zijn op dit moment echter alleen mannen!!!!.  Dus als je tijd hebt en zin kom dan gerust, zelfs als je denkt dat dit niveau te hoog is, probeer het gewoon. Je hoeft geen afspraak te maken.
Welke sterke vrouwen nemen de uitdaging aan om die kerels ook eens de oren te wassen? (haha) 
Of het nu in het clubhuis of op het terras plaatsvindt,  ik hoor en zie dat men belangstelling voor elkaar heeft. Van leuke moppen, anekdotes tot serieuze praat. Het gaat overal over en hoor dan ook vaak: Hoe gaat het met je, of hoe was je vakantie, en je ervaart ook zaken zo in de trend “Goh, dat wist ik niet!”.  Als men belangstelling voor elkaar toont, zal men je ook vaker in vertrouwen nemen .
Dus beste mensen, neem het ervan en geniet zo lang het kan, want alles is in feite relatief.

Fijne vakantie gewenst
Namens bestuur TVZ
Leendert Santema
Tot ziens, want tennissen én vrijwilligerswerk doe je bij TVZ!!
  


  - - -
Geen interesse in de nieuwsbrieven van Tennis Vereniging Zevenaar? Uitschrijven als u deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen
Powered by AcyMailing