Nieuwsbrief september 2017

 - - -
-

Nieuwsbrief september 2017

Beste Tennisvrienden/vriendinnen,

Elke inbreng is en blijft welkom bij: redactie@tvzevenaar.nl
Onze website is hier te vinden: www.tvzevenaar.nl

 
Oproep evenementen
 
Beste TVZetters,

Zo nu en dan vangen wij wel eens wat op voor wat betreft tennissen met een groep. Door allerlei oorzaken nemen wij waar dat, door o.a. blessures of ernstiger zaken, ploegen uit elkaar vallen en men tussen  wal en schip dreigt te vallen.
Nu komt het idee (dat bestaat al langer, o.a.. Judith Bulthuis geopperd) bovendrijven om bijvoorbeeld op woensdag avond,  zeg om 20.00 uur, bijeen te komen en gewoon met elkaar te tennissen. Misschien komt daar wat moois uit voort.  Sommige leden en mijzelf stellen zich voor die avond beschikbaar. Maakt niet uit welk niveau!!! Daarnaast hebben we Joram de Vette en Henri Riphagen  bereid gevonden om ons wat  opfrissertjes bij te leren. Afleren komt niet ter sprake.
Kunt U ’s-avonds niet, maar overdag wel , geef dat aan en wij nemen contact met U op om eventueel dan een tijd af te spreken.  Daniëlle van  Nunen  vangt ook mensen op die nog geen team hebben.
Dus beste Mensen maak er gebruik van. We zullen zorgen dat er telefoonnummers of emailadressen beschikbaar zijn die U kunt lezen op de aankondiging in ons clubhuis. 
Daarnaast horen we ook dat er zo weinig georganiseerd wordt.  Daar heeft U volledig gelijk in. Maar….. waar blijft U als er iets georganiseerd wordt ? 

Misschien iets anders bijvoorbeeld,  wie is er voor in om eens met elkaar een fietstocht te houden.
Ik sta vooraan.  Minimale afstand 200 KM (haha).  Nee hoor, we beginnen heel kalm zo tussen de 30 en 40 km en alleen bij goed weer. We hebben vlakbij huis hele mooie routes en uiteraard werkt Herman ook mee om eventueel de inwendige mens te verwennen, maar dat moet dus ook voor hem haalbaar zijn. Laten we dus eens  eenvoudig beginnen met de twee bovengenoemde evenementen.
Ik zorg voor een intekenlijst in de hal, vul daar jullie naam, emailadres of telefoonnummer op in en we gaan het organiseren. De fietsgroep moet minimaal uit 4-6 personen bestaan. Gaat dat niet, maar U wilt wel eens fietsen, gaan we gewoon met 2 of 4.
Met sportieve groet
Jullie Bestuur

 
Profiel van Rando Hilhorst 
 
Beste TVZ Leden,
Graag wil ik mij, voor zover nodig, aan U voorstellen als nieuw, 5e lid van het bestuur.
Naam: Randolph Hilhorst
Getrouwd met : Annet
Dochter: Claudia
Zoon: Mike
Sinds 1974 ben ik lid bij TVZ met een lange onderbreking van 1990 tot 2005. Na onze Arnhemse periode zijn wij sinds 2016 woonachtig in Zevenaar en ik al weer vanaf 2005 spelend lid bij TVZ.
En nu ook als 5e bestuurslid benoemd bij onze vereniging. Samen met Frans, Peter, Jan en Leendert ga ik mijn best doen een actieve bijdrage te leveren om onze vereniging verder te laten groeien en bloeien. Wij staan open voor uw mening, opmerkingen of vragen. Rest mij nog om iedereen een mooie en sportieve tennistoekomst bij onze club te wensen.
Sportieve groet
Randolph

 
Jeugd evenement
 
Op Zondag 17september organiseert TVZ samen met een paar enthousiaste leden weer een Tennis instuif. Net als voor het Brandon Toernooi zal dit onder leiding staan van onze trainer Peter-Jan Thieme en ik durf het haast niet vragen, maar zou Roel weer zijn ballenkanon beschikbaar willen stellen, want die vraag kregen we al gesteld.
De Leeftijd om deel te nemen is vanaf 4 jaar tot 14 jaar. Ja en jullie lezen het goed het is weer geheel gratis met daarbij in begrepen Patat met kroket of frikandel en gratis limonade drinken.
Er zullen ervaren tennissers(sters) bij zijn om alles in goede banen te leiden.
Heb je geen racket? Dat is geen probleem net als de vorige keer zullen er voldoende exemplaren aanwezig zijn. En eh…. Papa’s en Mama’s, Opa’s en Oma’s zijn  natuurlijk van harte welkom om jullie aan te moedigen want er zit ook wel een beetje wedstrijd element  bij in.
Hoop jullie in grote getale te zien en vertel het ook aan je school kameraadjes.
Want tennissen doe je bij TVZ


  
Euregio Tennis


Op Disdag 9 ugustus is de Euregio Competitie weer gestart.

TVZ moest uit naar Columbae in Duiven.
Er werd gespeeld om 2 sets en eventueel een super Tie-break. Na de koffie werd er om 10.00 uur gestart bij een temperatuur van 30 graden!! Het potje van Herman en Kees duurde maar liefst 2,5 uur en ze kwamen kleddernat van de baan. Bij de lunch was de tussenstand 4-4 = voor elke gewonnen set één punt.

Na de lunch voor iedereen nog een partij en nu waren het Herman en Hans die weer 2 uur nodig hadden om de punten binnen te halen. De tropische warmte was er wel eens de oorzaak van dat er verhitte discussies waren over in of uit??  Maar zoals altijd zorgde de LET voor afkoeling. Met de stand Columbae – TVZ 8 was die uitslag dus in ons voordeel. Na de douche een fris drankje in een gezellige sfeer, keerden allen huiswaarts.

Dinsdag 5 september spelen wij thuis tegen TC-Zuid  uit Doetinchem
Sportieve Groet:  Paul van Dam - Teamboss

 
De dinsdag- en vrijdagmiddaggroep

Wekelijks treffen zeker tien pensionado’s elkaar om van 13.30 tot 15.30 uur een pittige partij te dubbelen. 
Zij komen echter niet alleen om in beweging te blijven en stevige rally’s aan te gaan! 

Nee nee, de nazit is voor enkelen misschien wel zo belangrijk!
Op vrijdagmiddag 4 augustus werd er aldus ‘nagezeten’, waarbij Jan Dolderman voor zowel de consumpties als de vereeuwiging zorgdroeg.
De man, helemaal links en met pet op, is Klaus Wendt, die na de operatie aan zijn ‘kalkschouder’ voor het eerst na een aantal maanden weer in ons midden was. Over enkele weken hoopt hij zijn racket weer ter hand te nemen.
Op deze vrijdag heeft ons aller Cees Roozendaal wederom een heupoperatie moeten ondergaan. Wij wensen hem alle sterkte toe bij een hopelijk complicatievrij herstel.

 
Heb je hem ook zien groeien?

Deze Noorse esdoorn (acer platanoides), met z’n donkerbruine bladeren, maakt bij TVZ de bloei van zijn leven door. Begon als onderkruipertje bij baan 1, aan de kant van  en in de schaduw van de begroeiing tussen De Rackets en ons TVZ.
Onze groenkenner-vrijwilligers zagen hem tot hun leedwezen verpieteren en vonden dat ronduit sneu . Zij kwamen op het lumineuze idee hem meer ruimte en licht te geven.
En zo staat hij sinds enkele maanden op de hoek van fietsparkeerplaats en terras. Zijn dankbaarheid is luid en duidelijk te zien – hij groeit echt als kool! Bekijk en bewonder hem gerust! Bedankt Herman, voor dit
mooie plaatje!

 
Johan Cruijff over tennis
 
“Een prima sport, dat tennis. Ik ken ook wel wat mensen uit het wereldje. Ik ben wel eens met een Arthur Ashe  en een Ilie Nastase in Milaan wezen stappen. Geweldige avond hebben we toen gehad. Tom Okker ken ik ook. Heb ik voor de grap wel eens een balletje mee geslagen. Tennis is wel moeilijk. Ik heb weinig techniek. Tafeltennissen kan ik wel redelijk en die slagen zie je hier op de baan een beetje van me terug.”
Uit: Je moet schieten, anders kun je niet scoren en andere citaten van Johan Cruijff, verzameld door Henk Davidse.

 
Foutje in de software!
 
Door een fout in de software is de factuur verzonden met een vreemde tekst te weten een Z (zie hieronder), voor sommigen is de bijlage ook niet te openen. De penningmeester wil hierbij laten weten dat deze email geen phishing email is. U kunt hem natuurlijk gewoon verwijderen. De nieuwe software geeft ons de mogelijkheid om een factuur te kunnen emailen. Dit proces verloopt nu volledig automatisch, u krijgt voordat we gaan incasseren een email (indien uw email adres bij ons bekend is) met in de bijlage de factuur waarop staat welke periode er geïncasseerd gaat worden.

zo zag de foutieve email eruit. Excuses voor het ongemak ook namens de leverancier.

From: info@tvzevenaar.nl
Sent: Wednesday, August 30, 2017 2:07 PM
To:
Subject: Factuur 20152263
 
Z

Tot ziens, want tennissen én vrijwilligerswerk doe je bij TVZ!!

  - - -
Geen interesse in de nieuwsbrieven van Tennis Vereniging Zevenaar? Uitschrijven als u deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen
Powered by AcyMailing