Nieuwsbrief oktober 2017

 - - -
-

Nieuwsbrief oktober 2017

Beste Tennisvrienden/vriendinnen,

Elke inbreng is en blijft welkom bij: redactie@tvzevenaar.nl
Onze website is hier te vinden: www.tvzevenaar.nl


Een ander huisadres? Laat het a.u.b. weten aan onze ledenadministratie:
ledenadministratie@tvzevenaar.nl (dus niet via het contactformulier van de website van TVZ!)

   Prachtig weer (we verdienen het!!) en sportieve spelers, dus mooie wedstrijden in de speel-sterktes 5 tot en met 7. 
Ondanks de najaarscompetitie die ook begonnen is hadden we voldoende inschrijvingen. En dat het sportievelingen zijn die meedoen, blijkt wel uit het feit dat minstens de helft van de deelnemers ook nog of op vrijdag of op zaterdag de NJC speelt.
Zoveel inschrijvingen dat we voor alle onderdelen poules konden maken, zodat alle spelers minstens 2 wedstrijden te spelen hadden.
De toernooileiding, bestaande uit Richard Heinsbroek, Bert Smalbraak, Ruud Hendrikson, Tian Herstel, Leen Santema en Mieke de Vette hebben TVZ weer goed ‘verkocht’. 
Dit bleek ook uit het “tot volgend jaar” van veel deelnemers. 
 
Geslaagd toernooi en mooi dat TVZ nog steeds 3 toernooien organiseert waar vele spelers uit de omtrek, en leden van TVZ aan meedoen (dat laatste kan natuurlijk altijd in grotere getale!!).

                                              
Deze gouden medaille is voor …..        onze Mieke de Vette.
Ik realiseer mij dat, we soms wel eens te kortschieten in het geven van aandacht aan hetgeen  Mieke allemaal presteert t.b.v. onze vereniging. 
Jaar aan dag organiseert zij:
• Opstart Toernooi in maart als voorloper van de competitie
• Het oproepen tot en deelname aan de competitie (Zaterdag-Zondag-Dinsdag en Donderdag)
• Het samenstellen en opgeven bij de KNLTB van de teams.
• Het organiseren van het Brandon Toernooi
• Het organiseren van de  dit jaar gestarte Jeugd instuif  ( juli / september)
• Het organiseren van het 25 + Dubbel toernooi
• Het oproepen voor deelname en het aanmelden van de teams van de najaars- vrijdag- competitie.
• Het maken van het jaarverslag van de TC voor het bestuur t.b.v. de Alg. Leden Vergadering.
Mieke krijgt hierbij goede steun van o.a. Roel Visseren en een aantal trouwe ondersteunende leden die haar bij al deze evenementen op allerlei fronten  bijstaan.
Je moet er als bestuur niet aan denken dat zo’n aimabel persoon er mee zou stoppen. Dus bied ik Mieke een contract voor het leven. (vrolijke knipoog)

Lieve Mieke, namens alle leden en bestuur, er is maar 1 juiste opmerking voor:

 

Grote klasse!


Afgelopen Zondag 17 september heeft TVZ, onder leiding van onze trainer Peter Jan Thieme en een paar vrijwilligers, weer een jeugdinstuif gehouden. Hoewel de opkomst zeer matig bleek te zijn, was het enthousiasme er niet minder om.
Dit keer waren het wel de heel jeugdigen die wij spelenderwijs probeerden een beetje balvaardigheid bij te brengen en dit alles met een spelelement. Je staat verbaasd, hoe jong en klein ook, de oog-handcoördinatie al is, zoals we bij Thiemo een natuurlijk tweehandige back-hand ontdekten. Prachtig om te zien.
Fay en Imke hebben duidelijk aanleg voor het spelletje, en vooral Fay was niet van de baan weg te slaan (letterlijk en figuurlijk natuurlijk), Justin is een echt lekker joch, maar kan als zo veel mannen “lekker rammen” haha.
We hadden ook nog een lief klein knulletje, aan wie ik vroeg wat hij nou graag zou willen.
Spontaan antwoord: ‘Ik wil naar Oma!’  Om op te vreten.
Bij de hele kleintjes is het moeilijk om de aandacht erbij te houden, en daar werd dus rekening mee gehouden. Dat was voor ons weer een leermoment.
Hoewel het ballenkanon weer was geïnstalleerd, waren deze kids hiervoor effetjes te klein, dus ook een beetje gevaarlijk voor die pukkies. Een tweetal moeders mocht derhalve hun krachten daarmee meten. Ook Mieke, onze TC-ster, moest er ook aan geloven . Het was lang geleden dat we bij hen zweetdruppeltjes zagen. Het was dus ook een calorieënslag. Ahum ?
De COOP sponsorde opnieuw de limonade en Herman verzorgde weer de warme hap, die bestond uit patat, frikandel of kroket.
Uit handen van de voorzitter kregen ze allemaal een diploma, stickerplakboekje en een sleutelhanger. Hoewel we weinig deelnemertjes hadden, hebben weer een zonnige sportieve dag mogen hebben. 
Voor degenen die het gemist hebben, goed nieuws, we gaan er mee door!!!!

Jeugd Competitie
Naast dit evenement werd er op Baan 1 en 2 ook een Jeugd najaarscompetitie gespeeld. TVZ moest tegen de Hoogkamp uit Arnhem.  Onze “meiden” deden hun uiterste best, maar de Hoogkamp was een maatje te groot voor hen.  Maar daarom niet getreurd, alleen al het feit dat jullie meedoen, maakt ons als bestuur trots en we zullen proberen, uiteraard in overleg, meer voor jullie te betekenen en te organiseren, zodat je door veel te spelen meer ervaring krijgt.  
Met sportieve groet van het E-Team
Mieke, Peter-Jan, Leendert, Roel 

  We krijgen, misschien terecht of onterecht, wel eens kritiek op de toestand van de banen.
Nu is het zo dat een aantal van onze banen aan vervanging toe is, maar dank zij onze vrijwilligers verkeren baan 1-2-3-4 nog  in goede staat. Inderdaad vertonen 5-6-7 slijtage- plekken, maar mag dat na zoveel jaar. We hebben de banen in 2016 volledig laten restaureren (oorzaak algen) en daarbij nog weer een verlenging van de garantie gekregen. Nu wordt er op baan 1-2 een proef gedaan met een milieuvriendelijk product om de algenvorming te bestrijden en voor zover bekend gaat dat prima. Ook als klacht hoorden we dat er te weinig zand op ligt. Nu dat hebben we meteen aangekaart en Gerard heeft onmiddellijk al het opgehoopte zand langs de randen verzameld, schoongemaakt en weer over de banen uitgestrooid, zodat de juiste voorgeschreven hoeveelheid er weer op ligt. Nu komt het mooie: op dinsdag 5 september kwam het Euregio Team van TC Zuid uit Doetinchem bij ons tennissen, wij wonnen wel met 12-3 maar dat lag niet aan de banen, aldus de zegsman van TC Zuid. Reactie: Wat hebben jullie fijne banen. Nu U kunt het geloven of niet, daar zijn we wel een beetje boel trots op met een compliment naar ons vrijwilligersteam. Gezien de ontwikkeling qua ledenaantal bezint het bestuur zich om te bekijken wat de toekomst voor ons in petto heeft.

Houden we 7 banen of gaan we terug naar 5 banen?? Samengaan met de buren heeft nog steeds onze prioriteit alhoewel dat langzaam gaat. Nieuwe sporten introduceren:
Padel? 

Daar schijnt heel veel belangstelling voor te zijn.  We blijven scherp.
Zo beste mensen dat was het voorlopig we houden U op de hoogte.
Jullie Bestuur: Peter, Frans, Jan, Randolph,  Leendert

 

Wij schrijven woensdag 6 september in het jaar des Heren 2017. De dag, waarop de vrijwilligers van TVZ noeste arbeid verrichten. Deze foto mag daar een zonneklaar bewijs van zijn. Als nuttige  voorbereiding op het Jeugdevenement van zondag 17 september, het 25+ dubbeltoernooi van 17 tot 24 september, en als afsluiting van de Euregio-competitie op ons park.
Maar waarom deze ‘wegwerkzaamheden’? 
Wel, de oprit wordt verbreed om doorgang aan Saté bar Barong te verlenen, die voor deelnemers en toeschouwers veel lekkers in de aanbieding heeft. 
Dirk en Hans onderbreken hier hun nuttige werk eventjes om voor hoffotograaf Herman te poseren ….. en om niet in aanvaring te komen met de Arbowet!
Een week later hebben Cees, Dirk en Henk nogmaals uren gewerkt om de juiste verbreding tot stand te brengen. Zeer bedankt, stratenmakers in de dop!
Het gerucht gaat, dat deze oprit het “Leendertpad” gaat heten!

 
De winterperiode komt er weer aan. Daarom verkast de tennis-inn
van woensdagmorgen naar de dinsdagmiddag.
Vanaf dinsdag 3 oktober 2017 is het weer gezellig tossen voor een spelletje op de baan (weer of geen weer) en koffie/chocolademelkpraat in ons clubhuis ‘T VerZetje.
Iedere dinsdagmiddag van 13.30 – 15.00 uur
We spelen 2 keer 3 kwartier – koffie en voor de liefhebbers, daarna nog een toss-ronde.
Ik heb er zin in – u ook? Want tennissen doe je bij TVZ.
Danielle van Nunen-Smits

 
Het TVZ “kanjer” team is ongeslagen gepromoveerd naar de 1e poule. 
Uitslagen van de eerste 3 wedstrijden waren:
Columbae tegen  TVZ:   8 - 9 
TVZ tegen TC-Zuid:     12 - 3
Rot Weiss tegen TVZ:     5 - 9

Aanstaande dinsdag 19 september moeten we tegen Zeddam. Dit is een categorie zwaarder, maar ……. onze nieuwelingen Peter Vriens en Ad van Beersum kweten zich van hun taak en wonnen overduidelijk hun dubbel.
Ad speelde de 2e met Theo Dinkelberg en won die ook afgetekend in 2 sets  met 6-1 en 6-1. Peter verloor met Hans helaas in de lange tiebreak. Maar ze speelden allebei een puike partij.
Jannes Hilferink en Theo Verwaaijen deden hun plicht, wonnen wel maar o zo moeizaam, vooral die eerste set, nietwaar mannen? Dus ook een lange tie-tie break 10 – 8 voor onze knakkers.
Het was een sportief gebeuren zonder gez……k. Dus met een tevreden gevoel weer huiswaarts,
Leendert Santema Non-Playing Captain

   
Tennissen is dus
niet alleen voor MANNEN!!!!
Als we zo ons oor te luisteren leggen, vang je dus uiteraard ook wel eens wat op. Zoals dit:
Eén van onze buurmannen bij TVR hoorde, dat er bij de dames van die club interesse was om eens mee te doen met de
EUREGIO 55+ damescompetitie.  Dus Frans Willekes trok de stoute schoenen aan en vroeg aan onze TVZ EUREGIO Captain Paul van Dam of er ook bij TVZ en eventueel bij andere verenigingen belangstelling zou zijn. Nu dat gaan ze onderzoeken en ik heb beloofd dat ik dit via de nieuwsbrief zou doen.
Dus Dames laat eens wat van je horen en wie van die dames wil dan de TVZ-kar trekken?
Binnen de EUREGIO zijn er schuchtere toenaderingen geweest, maar is het in feite door toen geringe belangstellig niet van de grond gekomen.
Dus lieve dames grijp uw kans en meld U aan of geef aan dat U wel mee zou willen doen.
We staan er helemaal voor open.
Uw bestuur 

  Sinds een poosje sparen wij mee om Sacha aan een hulphond te helpen. Vorige maand heeft hij z’n pup eindelijk gekregen. Nu gaan we door, want zijn stichtingdoppie.nl streeft nu naar woonruimte voor Sacha. 
Op de tassenplank in ons clubhuis staat een doosje met daarop SACHA, waarin wij – en ieder die ook doppen wil geven – graag ons meeleven kenbaar maken. Judith neemt ze wekelijks mee en deponeert ze in de oranje container die bij de grote Jumbo aan de Kampsingel staat. 
Sacha – we steunen  je van harte! 

  Ook benieuwd naar wat de fraaie gele container aan ‘omzet’ heeft opgeleverd? We hebben ernaar geïnformeerd bij het landelijke bedrijf. En wat denk je? De volgende dag mochten we het volgende bericht ontvangen. 
Hierbij de ingezamelde kilogrammen bij TVZ van januari t/m augustus 2017:
Januari: 77,37 kg
Februari: 93,64 kg
Maart: 149,13 kg
April: 73,19 kg
Mei: 175,28 kg 
Juni: 125,50 kg 
Juli: 81,43 kg 
Augustus: 132,34 kg
Totaal : 907,88 kg.
Geweldig nietwaar?

Aanvullend hebben we meteen nog even gevraagd, wat dit voor de vereniging betekent. En daags daarop kwam het antwoord:
Jullie krijgen € 0,12 cent per kg. Met 907,88 kg x € 0,12 is dit dus € 108,95.
En dat vloeit rechtstreeks in de clubkas van TVZ!
Geweldig, dat zo de ene dienst de andere waard is.
Ga zo dóór beste TVZetters!

Zijn er nog vragen? Stel ze gerust, want Marco Croes van Textiel Service FLOW/Curitas wil ze graag beantwoorden: textielserviceflow@gmail.com. 

 
Je zult maar om een aantal tegels verlegen zitten!
Sinds kort beschikt TVZ over 28 grinttegels (50x50 cm. en 3.5 cm dik).
Geïnteresseerd? Neem in dat geval gerust even contact op met ons aller barkeeper en huisfotograaf Herman.  

  In De Gelderlander stond op 13 september het uitgebreide artikel “Plastic? Ja graag!” Er werd uitvoerig ingegaan op de vraag wat er eigenlijk met al dat afval gebeurt, dat gescheiden wordt ingezameld. Dagelijks rijden zo’n 40 volle vrachtwagen het terrein van SUEZ in Rotterdam op, waar dagelijks meer dan 350 ton PMD-afval (Plastic, Metaal, Drankenkartons) verwerkt wordt.
Zeer interessant om te lezen, bijvoorbeeld, dat de snippers worden gebruikt voor het maken van gieters, tennisballen , kleerhangers badeendjes, tuinmeubilair, knijpflessen en kratten. Kitverpakking, chipzakken (aluminium aan binnenkant), hoesjes van cd of dvd, evenals de doordrukstrips van kauwgom mogen niet bij het plastic! 

 
Om wat leven in de brouwerij te brengen,  daag ik hierbij iedereen uit om op een nader te bepalen avond of middag met een vrije inloop,  te komen tennissen. Maar nu komt het:
Daar blijft het niet bij. De bedoeling dat er dan deelnemers zijn die derhalve ook ter plekke in het clubhuis hapjes maken, dat kunnen zijn:  Garnalen, sateetjes, Tapasjes en noem maar op. Gezond of “Ongezond” De kosten worden over alle deelnemers verdeeld tot een maximum van 2,50 tot 3 Euro.
Ik heb dat elders meegemaakt en kan jullie vertellen het is erg leuk mensen zo bezig te zien.
Wie nemen de uitdaging aan????  Meld je aan Kijk ook aankondiging Clubhuis


 
Het organiseren van tennis evenementen zoals Toernooien en competitie is de in      feite het hart van de vereniging
Zoals eerder vermeld hebben we Mieke eventjes in het zonnetje gezet, maar Roel Visseren heeft te kennen gegeven te stoppen met tennissen en staat Mieke er alleen voor. Dat zou niet voor mogen komen en wij als bestuur doen hierbij een oproep naar de leden om Mieke te assisteren bij haar werkzaamheden. Valt zij weg dan is dat een grote aderlating voor de club. Er zijn een aantal leden die haar tijdens toernooien al ondersteunen en voor zover wij weten gaan die er gewoon mee door. Maar Mieke heeft assistentie nodig. Geef je op, want qua te investeren tijd valt heus wel mee.
Wij, Frans, Jan. Peter, Randolph en Leendert,  uw bestuur en Mieke rekenen op jullie.


 

  - - -
Geen interesse in de nieuwsbrieven van Tennis Vereniging Zevenaar? Uitschrijven als u deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen
Powered by AcyMailing