Nieuwsbrief arpil 2018

 - - -
-

Nieuwsbrief april 2018

Beste Tennisvrienden/vriendinnen,

Elke inbreng is en blijft welkom bij: redactie@tvzevenaar.nl
Onze website is hier te vinden: www.tvzevenaar.nl

 
TENNIS-INN 
Vanaf woensdag 11 april 2018 bent u weer van harte uitgenodigd om deel te nemen aan de tennis-inn. Iedere woensdag ochtend van 09.00-10.30 uur . 
Zoals gebruikelijk hanteren we de formule van tossen, tennissen, koffiedrinken en eventueel weer tennissen. En niet te vergeten: de gezellige babbel tussendoor .
Jullie rekenen op mij; ik reken op jullie en de weergoden voor het komend seizoen. Dat het maar weer erg gezellig mag worden.
Danielle van Nunen

 
Geslaagde reanimatie- en AED-training
Woensdagavond 20 maart vond in ’t Verzetje een interessante en medisch-belangrijke training plaats. Onder leiding van Josine de Hartog werd er heel praktisch gewerkt bij het reanimeren en het toepassen van de automatische elektrische defibrillator (AED). 
Als vereniging kunnen we ons veiliger voelen, nu deze personen in staat zijn levensreddend op te treden: Mariëlle Geurts, Patricia Joosten, Judith Bulthuis, Tineke Clasquin, Tineke Bussemaker, Herman Veth, Jan Dolderman, Paul en Pleun van Dam, en Gerda Bulthuis. 
Mede dank zij het initiatief en de organisatie van onze secretaris Jules van den Akker kunnen we met een gerust(er) hart tennissen.
De defibrillator hangt overigens in het halletje, dat naar de herenkleedkamer toe leidt.
   
 
Hoop voor … wie eigenlijk? 
De vrouwelijke tennisster die nummer 100 in de world ranking staat, slaat iedere mannelijke clubkampioen van de baan. Spier-, kracht- en conditietraining kunnen ervoor zorgen dat een heel sportieve vrouw veel beter presteert dan veel mannen.
Aldus Jelle Jolles in “Het tienerbrein”.

 
Gewaardeerd vrijwilligerswerk
Enkele TVZ-ers zijn door hun vrijwilligerswerk op 7 maart j.l. in de krant terecht gekomen  
Zo stond er in Zevenaar Post een bijdrage over de werkgroep Leefklimaat Zevenaar, waarin ‘leefklimater van het eerste uur’ Roel Brocx een actieve rol vervult.
In De Gelderlander schreef Karin Mulder een verhaal over zwerfvuilopruimer in Hengelder,  Dick Schermer. Beiden tennissend bij Tennis Vereniging Zevenaar.
Zoiets doet de betrokkenen natuurlijk iets. Maar hopelijk doet het méér. Het kan anderen tot nadenken aanzetten – waarom doe ik niet iets aan vrijwilligerswerk? Of hoe zorgvuldig spring ik zelf met de natuur en m’n afval om?
Goh, die lui tennissen bij TVZ … ik ga daar toch eens kijken!
 
Bassie & Adriaan zongen het al
Refrein
Gooi die rommel in een zak, doe 't in een prullenbak 
Ruim de picknickplaats op, waar je hebt gegeten 
Gooi geen afval op de grond of papiertjes in 't rond 
Opgeruimd staat netjes moet een ieder weten 
Refrein
Want stel je voor: een ieder gooit zijn afval op de straat 
Papiertjes, blikjes, plastic dingen of een haringgraat 
Dan wordt de stad een vuilnisvat en stinkt 't overal 
Het leven is ondragelijk, en 't wordt een varkensstal 
Luister dus naar deze raad 
'Gooi geen rommel op de straat' 
refrein. 
Gooi ook niets in 't water, want in 't water zwemt de vis 
Dus als het water vuil wordt, er voor hem geen plaats meer is 
Kladder ook niets op de muren, hou je eigen straatje schoon 
Als een ieder daar aan meedoet, is 't leven toch een droom 
Luister dus naar deze raad 
Want je weet waar het om gaat 

 
Centre Court over werving van jeugdleden
In het mooi verzorgde februarinummer van dit KNLTB-kwartaalblad staat een stimulerend artikel: Actieve wervingsacties zorgen bij TV ’t Slotje (in het Brabantse Beek en Donk) voor extra jeugdleden. Men ging over van “als kinderen willen tennissen, dan komen ze wel naar ons toe” op “wij moeten de scholen opzoeken om jeugdleden te werven”. Zo zocht men daar contact met vijf basisscholen. Twee keer per jaar volgden leerlingen van de groepen 4 t/m 6 een tennisles. De gevolgen waren snel zichtbaar. Per sessie waren er al snel 15 tot 20 kinderen die besloten een gratis tennisles te komen volgen bij ’t Slotje. Die eerste les kregen ze cadeau.
Vaak wist men deze kinderen vast te houden en werden ze lid.
Het is ons bekend, dat ook TVZ een dergelijk initiatief heeft genomen. Kunnen wij daar iets wetenswaardigs over tegemoetzien? 
 
Gemeentenieuws 2 mei 2006

                
Namen van (Paas)feestgang(st)ers zijn bij redactie bekend! 

Tot ziens, want tennissen én vrijwilligerswerk doe je immers bij TVZ!!

 
 - - -
Geen interesse in de nieuwsbrieven van Tennis Vereniging Zevenaar? Uitschrijven als u deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen
Powered by AcyMailing