Nieuwsbrief juli 2018

 - - -
-

Titel van het bericht

Beste Tennisvrienden/vriendinnen,

Elke inbreng is en blijft welkom bij: redactie@tvzevenaar.nl
Onze website is hier te vinden: www.tvzevenaar.nl


Een ander huis- en/of mailadres? Laat het a.u.b. weten aan onze ledenadministratie:
ledenadministratie@tvzevenaar.nl (dus niet via het contactformulier van de website van TVZ!)

Gelukgewenst!

Gerda en Fokke Bulthuis waren 31 mei 50 jaar getrouwd. TVZ wenst beiden een ‘gouden’ vervolg, een goede gezondheid. We zijn Gerda heel
dankbaar voor haar zo gewaardeerde inzet voor onze vereniging.Gerard Ophuis

Gerard Ophuis, inmiddels 91 jaar, stopt in verband met zijn gezondheid – mechanische rugproblemen bij tennissen. Gerard is meer dan 50 jaar lid geweest en ik wil hem en Anneke in het zonnetje zetten en benoemen tot erelid. Dit zal besproken in onze juli vergadering van 11 juli.

Opvang jonge damesOp woensdagavond 20 juni j.l. werden 2 jonge dames opgevangen door onder andere 2 TVZ leden. De dames, die een proefperiode bij TVZ wilden doen, zijn die avond flink aan het werk gezet door kennis te maken met een vorm van bal- en slagvaardigheid.
Dit tot groot enthousiasme van de dames zelf, die na ruim drie kwartier bezweet op het bankje van baan 1 plaatsnamen.
Binnen TVZ wordt dit initiatief toegejuicht, een aantal dames en heren heeft zich al gemeld om er navolging aan te geven om nieuwe leden op te vangen en wegwijs te maken binnen de club.
Hier moet meer ruchtbaarheid aan gegeven worden, misschien dat er dan sportievelingen over de streep worden getrokken om lid of tijdelijk lid te worden.
Vaak hoor je de opmerking: “ik ben alleen en met wie kan ik dan spelen?”. Dit is nu één van oplossingen. Als er meerdere solitaire speelsters/spelers zijn die geen maatje hebben, biedt het plaatje boven mogelijk de oplossing.
Het vereist wel een investering in tijd en medewerking van beide kanten om zo een goed gecoördineerd geheel te krijgen, zoals het met elkaar vastleggen van een avond of dagdeel, etc. etc. Maar waar een wil is een weg. Dus nieuwelingen!!!!! Laat je niet kennen en laat je horen. Want tennissen doen we bij TVZ!
Leendert

Mysterieuze verdwijning

Na m’n buitenronde zwerfvuil opruimen loop ik langs de container. Wat ligt daar nu naast op de grond? Verdraaid, het opritbord ‘SANTEMAPAD’, dat door een van onze onbetaalbare vrijwilligers werd gemaakt uit waardering voor ‘de motor voor TVZ’, die als toelichting meekrijgt … misschien geen Kawasaki ,want ook Leen is niet meer de jongste, maar zeker weten nog wel een Harley-Davidson, een vent die er voor wil gaan.
In de Nieuwsbrief van november vorig jaar werd de volgende voorspelling gedaan: Gezien de populariteit van onze opgewekt-actieve voorzitter lijkt de kans groot, dat er binnen de kortste keren een fan is, die het bord zal ont-vreemden … en hopelijk op 1 april weer terugzet!
De voorspelde ‘grap’ kwam uit, de datum van 1 april niet. Met wederom vrijwilligerswerk staat het bord weer op z’n plek. Het houdt de herinnering hoog aan zowel onze gewaardeerde voorzitter als de vrijwilligers die voor zo’n prachtig verbrede oprit zorgden (om redenen van privacy mogen er geen namen zonder toestemming worden vermeld).

Speciale aandacht

Dinsdagmiddag 5 juni 2018
Rond half twee dromt een aantal senioren samen bij het talud tegenover baan zes. Op het dak van ’T VerZetje zit een scholekster, de zwart-witte steltloper, danig te schetteren. Wat is er aan de hand?
Weldra wordt duidelijk: op het dak bevindt zich een nest (nou ja, nest). Een kauw heeft er vermoedelijk ‘brood’ zien zitten … en de jongkies zijn ter aarde gestort. Nu ligt er eentje voor dood bij het talud, beweegt niet.
Als we de baan op gaan, loopt het Bonte Pietenpaar (andere benaming voor scholeksters) in een soort tijgersluipgang bij ons vandaan. Kennelijk een afleidingsmanoeuvre, om ons bij het dood gewaande jong weg te lokken. Dat lukt – we gaan gewoon lekker ballen, hoewel nogal warm.
Na een tijdje valt iemand op: het jong is weg. Toch niet echt kassiewijle! Het hele vogelgezin heeft, vrolijk schetterend, een rustiger onderkomen gevonden. Eind goed, al goed!
Zoiets kán bij TVZ – net als vrijwilligerswerk!!!
PS
Nieuwsgierig geworden? Zie op Internet: Herken de scholekster, door Kees Vanger (met film-fragmenten en interessante gegevens)

Dit vind ik nu leuk, maar ook niet leukAllereerst was ik er met een glimlach trots op dat dit pad naar mij vernoemd werd, maar dat mijn naam zo’n aantrekkingskracht had om tot ontvreemding over te gaan, deed me in eerste instantie denken aan een carnavalsachtige klucht.
Zoals ook studenten wel eens een actie ondernemen om kleinere voorwerpen in het geheim weg te halen, om die dan later weer uit het niets te voorschijn te laten komen.
Niets was minder waar, terwijl iedereen zich afvroeg waar is dat bordje nu gebleven, leverde zelfs een speurtocht in de bosschages niets op.
Totdat iemand van het vrijwilligersteam enige rommel in de afval container deponeerde, en
het bordje daar op de grond zag liggen. Na een grondige schoonmaakbeurt is het, dankzij
vrijwilligerswerk, weer aan de “paal” genageld.
Nu gaat het mij helemaal niet om persoonsverheerlijking, alles is vergankelijk, maar waar-om?
 Eerst denk je aan kwajongenswerk, maar nemen die de moeite om alleen het bordje te slopen en bij de container te deponeren?
 Heeft men wat tegen mij als persoon? Zeg het dan direct in mijn gezicht. Heeft men als lid van TVZ bezwaar tegen het plaatsen van een bordje in het algemeen , kom er dan mee, dan zal het worden verwijderd.
Voor jullie informatie: dit pad werd verbreed om het terras / clubhuis beter toegankelijk te maken voor
1. Ambulances in geval van een noodgeval (hart) en
2. voor de rijdende keuken die jaarlijks op ons park staat ter opluistering van toernooien. etc.
Met sportieve groet,
Leendert Santema

GAME: Mario Tennis Aces

De reeks Nintendo Switch-spellen met een glansrol voor merkicoon Mario wordt uitgebreid met een tennisgame.
In Mario Tennis Aces speel je serieuze tenniswedstrijden, alleen, net z’n tweeën of met onbekenden tijdens een toernooi.
Nieuwste feature is het challenge-systeem waarmee je in de herhaling kunt zien of die ene beslissende keuze van de umpire we; juist was, of dat de bal tóch in bleef.
Mario Tennis komt morgen (22 juni 2018) uit. Aldus De Gelderlander van 21 juni j.l.

Eén ochtend vrijwilligerswerk

Zwaar vermomd heb ik onze onvolprezen vrijwilligers een woensdagmorgen gevolgd. Niet te geloven wat dat zestal in één ochtend presteert en daarmee de hele vereniging trakteert! Zo liggen de banen er als gestreken bij. Zijn de ruiten van ’T VerZetje glanzend schoongepoetst.
Is de bosschage rond de banen drie tot en met zeven vorstelijk gekortwiekt. Heeft de schuur bijkans een gedaanteverwisseling ondergaan, nadat er veel “orde op zaken” is gesteld. Ook ziet het ‘ballenhok’ er uitnodigend opgeruimd uit, al moet je bij het betreden ervan de voeten flink opbeuren. Buiten het park is het (on)nodige zwerfvuil verwijderd, de vuilnisbakken rond de banen zijn geleegd – wat weten onze leden die trouwens goed te vinden. En verder is er blad verwijderd dat, na het scheren van de heg, nog op het grasveld bij baan zeven was blijven liggen. Ieder die ons TVZ-park bezoekt zal het heel gewoon vinden, dat het er zo bij ligt. Al weten sommigen beter.
Na gedaan vrijwilligerswerk is het goed om samen na te praten en te genieten van de lunch, die opper-kok Herman steeds weer met zorg voor de crew bereidt.

Alle liefhebbers m/v een heerlijke Wimbledontijd gewenst!!

Tot ziens, want tennissen én vrijwilligerswerk doe je immers bij TVZ!!
 
 - - -
Geen interesse in de nieuwsbrieven van Tennis Vereniging Zevenaar? Uitschrijven als u deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen
Powered by AcyMailing