Nieuwsbrief oktober 2018

 - - -
-

Nieuwsbrief oktober 2018

Beste Tennisvrienden/vriendinnen,

Elke inbreng is en blijft welkom bij: redactie@tvzevenaar.nl
Onze website is hier te vinden: www.tvzevenaar.nl


Een ander huis- en/of mailadres? Laat het a.u.b. weten aan onze ledenadministratie:
ledenadministratie@tvzevenaar.nl (dus niet via het contactformulier van de website van TVZ)
 
TVZ op de opening van de nationale sportweekAfgelopen zaterdag presenteerde TVZ zich als één van de verenigingen om sport meer onder de aandacht te brengen bij zowel jeugd als volwassenen.

Jules van de Akker en Leendert Santema bemanden het TVZ kraampje om het publiek bekend te maken met de mogelijkheden die TVZ kan bieden.

Vanuit de jeugdige volwassenen en volwassenen weinig of geen belangstelling, maar een paar kleintjes gaven blijk van interesse en we troffen 3 toekomstige pareltjes aan – 2 meisjes en 1 jongen in leeftijd van ca. 8 jaar.

We hebben de ouders informatie verstrekt en nu maar hopen dat het resultaat zal opleveren.

De deelnemertjes aan het tik-tak spelletje, en lopen met de bal op het racket, kregen een blik ballen cadeau.

Al met al een welbestede middag en we hebben in ieder geval TVZ weer even op de lokale kaart gezet.

Jules en Leendert


Zit daar een tennisluchtje aan?

Wat je op het tennispark van TVZ zoal kan overkomen!

Kom je met zo’n dertiental ‘oldtimers’ op een vrijdagmiddag om de vrijwel voorbije week nog even van je af te slaan. En wat zie je daar – tussen baan vijf en zes – vóór je liggen?Echt waar, een aantal keutels! Naast de eerste verbazing komt weldra de discussie op gang. Zijn ze nou van een konijn of van een haas? Volgens een kenner moeten ze van een haas zijn geweest.

Hoe dan ook, we gaan er haas-tig aan voorbij en slaan er lustig op los.
Al spelend merken we geen moment, dat er een keutelluchtje hangt.
De volgende dag bleek een foto van de ontlastplaats niet mogelijk – de keutels waren er als een haas vandoor gegaan, ze hadden het hazenpad gekozen.
Vandaar de kunstgrasvreemde ondergrond op bijgaand plaatje!


Het T.V.Z 25 + dubbel toernooi

Het zit er weer op en als er één toernooi, qua spel vreugde, gezelligheid en sportiviteit mag worden genoemd, dan is het wel ons 25+ Dubbel toernooi. Onder de hoede van niet aflatende Mieke liep dit toernooi op rolletjes, waarbij de weergoden ons ook welgezind waren met mooi weer en aangename temperaturen. Dat was ook te zien aan de rode konen en verhitte koppies. Deelnemers: Chapeau voor jullie inzet en ik noem met name onze grote groep TVZ dames die meededen. De TVZ heren lieten het wel wat afweten, maar dat deed verder geen afbreuk aan dit toernooi. Ook zagen en hoorden we dat de supporters ook genoten hadden van de ambiance en het ongedwongen sfeertje. Dat voelt goed aan en dat we gewaardeerd worden.
Slechts één speler raakte geblesseerd, maar die leemte kon worden opgevangen, zodat alle partijen toch doorgang konden vinden.

De dagprijzen werden weer door een achtergrond sponsor beschikbaar gesteld en dat gaat er altijd goed in bij de deelnemers die dat erg leuk vinden.
Onze hoofdsponsor was Manfred Derksen van “het Eethuys” uit Didam die twee dinerbonnen (onbeperkt Tapas eten) voor twee personen beschikbaar stelde. Manfred namens TVZ: hartelijk bedankt!
We weten dat je graag tennist, dus nodigen wij je uit om eens een balletje met ons te komen slaan en daarna onder het genot van een drankje even lekker na te kaarten.

Toch wil ik ook een kritische noot uiten en dat is het feit, dat alle activiteiten zoals toernooien en competities praktisch alleen op de schouders van Mieke de Vette (T.C) rusten. Er zijn wel een paar mensen die haar ondersteunen, maar het kan m.i. veel beter. Dus als er een oproep komt vanuit de TC en bestuur meld U zich dan eens aan voor bijvoorbeeld 1of 2 avond(en) “tafelen”, zoals standen noteren en invoeren, uitgifte ballen, baan toewijzing etc.

Want beste mensen: Tennissen doen we dus nog heel Lang bij TVZ!

Sportieve groet

Namens bestuur

Leendert Santema, Voorzitter
 
Van een toeschouwer kregen we deze reactie.
Op de zondagmiddag speelden er verschillende finalepartijen, dames- en herendubbels. Het viel me op, dat er zowel enthousiast als sportief werd getennist. Bij een (enkele) dubbelfout, maar ook een fraaie pass of rake slag kwam er van de overzijde van het net meermalen een meelevende of waarderende reactie. Dat doet ook een toeschouwer goed. Ik kom vaker kijken, is m’n voornemen. Of misschien meedoen?


TENNIS-INN

De winterperiode komt er weer aan. Daarom verkast de tennis-inn van woensdagmorgen naar de dinsdagmiddag.
Vanaf dinsdag 2 oktober 2018 is het weer gezellig tossen voor een spelletje op de baan (weer of geen weer) en koffie/chocolademelkpraat in ons clubhuis  ‘T VerZetje.
 
Iedere dinsdagmiddag van 13.30 – 15.00 uur 
We spelen 2 keer 3 kwartier – koffie en voor de liefhebbers, daarna nog een toss-ronde.

Ik heb er zin in – u ook? Want tennissen doe je bij TVZ.

Danielle van Nunen-Smits


PSU van vrijwilligers

Zeg nou eens eerlijk, wat gaat er boven je eigen vertrouwde gereedschap? In militaire dienst noemde je dat ‘persoonlijke standaard uitrusting (PSU).
Welnu, waar knipt een kolossale heg tussen ons en het naburige tennispark het beste mee?

 

Precies, je eigen heggenschaar! Zo zie je maar: een echte vrijwilliger neemt z’n eigen materiaal mee. Zoals een echter militair z’n eigen winterkleding op oefening  in het barre Noorden aantrekt!


Euregio en Najaarscompetitie
 
Na 3 vrijdagavonden het park te hebben bezocht zie ik steeds weer het enthousiasme waarmee door de “DAMES” gespeeld wordt. Waar blijven de heren? Tot op heden weren de dames zich prima, dus ik ben zeer benieuwd wat de uiteindelijke resultaten zullen zijn, maar dat horen we zeker wel.
Maar beste TVZetters, het zou wel eens leuk zijn als jullie onze teams eens kwamen aanmoedigen, want dat verdienen ze echt wel.
Dat niet alleen, het is ook beeld dat deze speelsters en spelers uitdragen, dat wij een actieve club zijn en géén ingezakt tennisclubje.

 

Die Heren: Nu die hebben hun regio afgesloten met 5 klinkende overwinningen en één nederlaag. Ze zijn in de A poule derde geworden. Helaas door de “aparte” telling zijn we toch weer gedegradeerd naar de B poule.
Desalniettemin kunnen we met opgeheven hoofd volgend jaar weer de strijd aangaan.

Deelnemende teams waren: TVZ, TVR,  Columbae,  Didam (2 teams), TC Zuid Doetinchem,  De Vijverberg Doetinchem, Bergh (2 teams) Kolkstede Beek, Rot Weiss – Emmerich en Eintracht Emmerich.
De finale partijen vonden plaats in Duitsland met als afsluiting een prima georganiseerde barbecue onder een stralend najaarszonnetje.

TVZ team namens de captain Paul van Dam; bedankt voor jullie inzet en graag tot volgend jaar.

Leendert
 

Trainer
 
We zijn met de tennisschool “Tennis Vision” overeengekomen dat zij de lessen binnen onze vereniging kunnen gaan verzorgen en wel op de reeds bestaande avond en uren. Misschien in de toekomst ook op andere tijden in onderling overleg.

Alle details omtrent deze trainingen komen deze week beschikbaar en kunnen we starten.
De trainer die we toegewezen krijgen is iemand die op hoog niveau speelt en uitstekend les geeft. Hij is een reus van een kerel met de melodieuze naam Quinto de la Punto, een vent met humor en dat is ook wel een vereiste, dat het niet alleen maar om de lessen gaat, maar dat er ook een brok gezelligheid bij komt kijken.

Ik zal het zeker in het begin kritisch blijven volgen. Daar kunt U van op aan.
De tennisschool en de trainers voldoen aan de wettelijk norm t.a.v. Verklaring Onberispelijk Gedrag en het overleggen van de verplichte certificaten om tennisles te mogen geven.
Ook worden conform de verenigingseisen de condities waaronder les wordt gegeven bij de vereniging gedeponeerd en vermeld op de website via een link.

Namens het bestuur

Leendert Santema,
Voorzitter

 
Tot ziens, want tennissen én vrijwilligerswerk doe je immers bij TVZ!!


 
 - - -
Geen interesse in de nieuwsbrieven van Tennis Vereniging Zevenaar? 
Uitschrijven als u deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen
Powered by AcyMailing