Nieuwsbrief november 2018

 - - -
-

Nieuwsbrief november 2018

Beste Tennisvrienden/vriendinnen,

Elke inbreng is en blijft welkom bij: redactie@tvzevenaar.nl
Onze website is hier te vinden: www.tvzevenaar.nl


Een ander huis- en/of mailadres? Laat het a.u.b. weten aan onze ledenadministratie:

ledenadministratie@tvzevenaar.nl (dus niet via het contactformulier van de website van TVZ)

Droevig nieuwsToch heel onverwachts is ons gewaardeerd lid Leen van der Meijden op zeventigjarige leeftijd overleden.

Ik heb Leen leren kennen als een rustige goedlachse man met een gezonde dosis droge humor. Wij en ook zijn tennismaten zullen hem missen.

Wij wensen zijn vrouw Joke, de kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe in de komende tijd.

Namens het bestuur,

Leendert Santema

Voorziter

Jeugdig tennisenthousiasme

Op de zonovergoten woensdagmiddag van 10 oktober komen 20 kinderen in de basisschoolleeftijd naar ons park. Zij hebben zich via Sjors Sportief aangemeld en hebben er zichtbaar zin in! Vier weken lang gaan zij hun balvaardigheid opvoeren. Leendert heet hen, in aanwezigheid van een aantal ouders, grootouders en bestuursleden van harte welkom. Ieder krijgt, namens de KNLTB, een bij hem of haar passend racket aangeboden. Er worden groepen gevormd en onder leiding van Leendert, El, Tineke en Dick wordt een heuse warming-up afgewerkt, daarna afwisselend op de muur, de oefenbaan en een echte baan speelse balvaardigheidsoefeningen. Een paar meisjes beginnen de muuroefening zó “in de vingers” te krijgen, dat ze de pauze-met-limonade liever aan zich voorbij laten gaan! Hierna willen en mogen ze echt een potje spelen – dat valt nog niet mee, maar is wel lachen geblazen. Tot slot krijgt ieder een blik met ballen cadeau, een uitdaging om – liefst veel – mee te oefenen.

Zo te zien en te horen vonden de kinderen het heel leuk. Tot volgende week!
 

 
                                       Luister goed                                                                                   Zie je wel – je kunt het!
 
Tennis Vereniging Zevenaar & Sjors Sportief

Na een succesvolle vermelding  in het boekje Sjors Sportief dat aan alle basisscholen is bezorgd kreeg ook het vervolg voor TVZ een rooskleurig tintje. Maar liefst meer dan 22 kinderen in de leeftijd van 6-7 tot 11-12 jaar, van de Zevenaarse basisscholen  meldden zich aan.

Op woensdagmiddag 10 oktober, onder een stralend zonnetje en goed georganiseerd, werden de kinderen ontvangen door ervaren leden van TVZ. Ze kregen allemaal hun naam opgeplakt (was heel praktisch) en een op hun lichaamslengte afgestemd tennisracket. Het is nauwelijks te geloven, maar wat een balgevoel en oog- handcoördinatie was na ca. 1 uur al zichtbaar. Conclusie:  talentjes in de dop genoeg.

Het enthousiasme spatte er van af. Van stoere knullen tot (soms) verlegen meisjes. Allerlei balvaardigheidsoefeningen werden gedaan en tijdens de pauze werd er limonade geschonken.
Zitvlees had géén van allen, want zodra ze hun bekertjes leeg hadden, stormden ze als jonge honden alle 7 vrij liggende banen op.

Helaas zat het er na ruim anderhalf uur weer op en kregen alle deelnemertjes een blik tennisballen cadeau. De herfstvakantie is ingegaan, maar een aantal kinderen wilde ook in die week komen “tennissen”. Geen probleem, aldus de leiding, jullie zijn, als je gewoon thuis bent welkom en maken we van 4 middagen 5 middagen. Dat Sjors Sportief een succes was, kunnen wij als TVZetters beamen, want van mond tot mond “reclame” leidde er toe dat er ook ouders met kinderen, die niet via Sjors waren aangemeld, toch kwamen en die werden zonder problemen opgenomen. We gaan nog een aantal weken door in hetzelfde concept. De data zijn: woensdag 17 oktober 15.00 uur, woensdag 24 oktober vanaf 15.00 uur, woensdag 31 oktober vanaf 15.00, en woensdag 7 november vanaf 15.00 uur. Dit is allemaal gratis en op de laatste dag zullen er officiële KNLTB-diploma’s worden uitgereikt.

Beste Sjors sportievelingen, jullie waren geweldig fijne kids en als extra compliment: zeer gedisciplineerd.

Tot gauw. De TVZetters
 
PS Dit stukje is ook naar het Gemeente Nieuws gestuurd.
De foto’s die zijn gemaakt, hebben de goedkeuring van de begeleidende ouders.

Naamsverbastering

Beste Tennis Vrienden

Ik heb een blundertje gemaakt en dat is als volgt: met veel tamtam kondigde ik aan, dat wij een nieuwe trainer hadden met de welluidende naam Quincy de la Punto. Dat klopt van geen meter, de goede man heet Quinten de Palm en is in dienst bij Tennisschool “Tennis Vision”.
Quinten gaat voorlopig les geven op de woensdagavonden van 19.30 tot 22.00 uur en zal op op woensdag 24 oktober beginnen.

Dit schrijven wordt gevolgd door een oproep aan de leden met een verzoek om medewerking.

Veel tennisplezier, vooral voor diegenen die nu les gaan krijgen en mogelijk ook voor hen die les willen nemen.

Leendert Santema
 
Beste Tennissers van TVZ

Zoals jullie mogelijk al hebben begrepen, of links en recht hebben opgevangen, is het bestuur druk bezig met het in zee gaan met de Tennisschool “Tennis Vision”, om leden die les willen nemen in de gelegenheid te stellen dit ook te kunnen doen.

Quinten de Palm zal de nieuwe trainer worden en wij hebben vernomen dat hij op zeer hoog
niveau les heeft gegeven. Wij zullen hem vragen een profiel aan te maken, zodat iedereen van de club hem zal herkennen als “onze“ trainer.

We zitten echter met een klein probleem en daar vragen wij jullie begrip en medewerking voor. Dat zijn de banen. We hebben op dit moment 5 verlichte banen en de wintertijd noopt ons dat de lampen vroeg aangaan. Door de vrij grote groep lesnemers(sters) heeft de trainer 2 banen nodig. Nu ben ik persoonlijk 3 woensdagavonden op het park geweest en constateer, dat er na 20.30 uur 3 banen vrij bij liggen. Dus zou dat in principe geen probleem zijn voor de groep die van 20.30 tot 22.00 uur les krijgt. Het gaat in feite om één uur, namelijk van 19.30 tot 20.30 uur. Dan zijn er 2 banen bezet voor training. Het kan dan gebeuren, dat alles bezet is en dat er in principe afgehangen moet worden. Nu weten jullie ook, dat er bij de buren getennist KAN EN MAG WORDEN CONFORM DE REGELS DIE DAAR GELDEN. Daar ga ik nog een keer extra naar toe om hierover te praten.

We zijn samen met de stichting erg druk bezig met de verlichting als 1e prioriteit. Zodra dat gerealiseerd kan worden, bestaat de kans dat de banen 3 en 4 er weer bij getrokken kunnen worden, maar dat is nog niet zeker. Daarvoor vragen wij jullie begrip en medewerking en je zult zien dat er weer behoorlijk wat leven in de TVZ brouwerij komt.

Alvast hartelijk dank ,

Namens bestuur
Leendert Santema, Voorzitter
 
Platanen knotten

Woensdag 10 oktober. Op deze zonovergoten dag helpen onze vrijwilligers de platanen van hun overvolle bladerdak af. Zo kunnen ze – platanen én vrijwilligers – in conditie blijven!
Goed en dankbaar werk, mannen!

 

V.l.n.r. Cees, Dirk, Gerard
Geschoten door hoffotograaf Herman
 
Afgedopt of uitgedopt?!

Na drie jaar doppen draaien en doppen sparen samen met u allen is het zover: HET IS KLAAR!
Wij willen u hartelijk bedanken voor alle support in het draaien en sparen van de hard plastic
doppen voor de assistentiehond voor Sacha. De hond, Kees, is vanaf september 2017 als pup bij Sacha komen wonen. Samen zijn zij vanaf dat moment in training om het beste in elkaar naar boven te halen. De training wordt verzorgd door BultersMekke.
Door uw medewerking is dit tot stand gekomen. Mogen wij u hiervoor nogmaals hartelijk
bedanken.
 
Nu is de tijd aangebroken een woonplek te zoeken voor Sacha en Kees waar zij zelfstandig, maar toch onder begeleiding kunnen wonen. Wij, als Stichting Doppie, geloven in een woon-eenheid waar meerdere personen met een beperking midden in de maatschappij samenleven en elkaar versterken en steunen.

Heeft u hier ideeën over of mensen die zo een plekje zoeken neem dan contact met ons op om samen de schouders eronder te zetten: stichtingdoppie@gmail.com.
Wij hopen dat u ons ook in dit nieuwe project blijft ondersteunen!

Oproep competitiespelers

A.s. vrijdag 2 november is de laatste competitiespeeldag. Er speelt die avond nog één team thuis. Kom dit team aanmoedigen!

Tevens is deze avond de afsluiting van de najaarscompetitie en worden de kampioen(en) gehuldigd. Het zou leuk zijn als deze avond alle competitieteams van vrijdag en zaterdag aanwezig zijn, dan maken we er een gezellige avond van. Neem ook per team uw eigen hapjes weer mee, want bij een drankje hoort nu ook een lekker hapje.

Graag tot ziens op vrijdag 2 november!

Herman Veth

Algemene Verordening Gegevensbescherming
 
Bijgaand bij deze nieuwsbrief vind u het protocol van TVZ inzake de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Hierin kunt u lezen hoe TVZ omgaat met de bescherming van uw persoonsgegevens. Het hele beschreven protocol is ook te lezen in de hal van het clubhuis.
 
 
Tot ziens, want tennissen én vrijwilligerswerk doe je immers bij TVZ!!
 - - -
Geen interesse in de nieuwsbrieven van Tennis Vereniging Zevenaar? Uitschrijven als u deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen
Powered by AcyMailing
Bijlagen
protocol_privacy_beleid.docx