Nieuwsbrief januari 2019

 - - -
-

Nieuwsbrief januari 2019

Beste Tennisvrienden/vriendinnen,

Elke inbreng is en blijft welkom bij: redactie@tvzevenaar.nl
Onze website is hier te vinden: www.tvzevenaar.nl


Een ander huis- en/of mailadres? Laat het a.u.b. weten aan onze ledenadministratie:
ledenadministratie@tvzevenaar.nl (dus niet via het contactformulier van de website van TVZ)
 
Wie kleedt dit perkje voor ons aan?

Zo ziet de kale toegang tot ons mooie TVZ-park er nu nog uit. Gaan wij zo een nieuw kalenderjaar en weldra een spannend wedstrijdseizoen in? Wanneer onze eigen leden, tegenstanders, bezoekers zich komen inspannen en/of vermaken? Dan past het toch niet om bij zo’n mooi aangeharkt maar kleurloos perkje te parkeren of langs te lopen!
De vraag is wie kan er uit eigen tuin, of anderszins, meer kleur en fleur aanbrengen bij onze entree? Gelieve contact op te nemen met Herman, want Gerard zal begin februari weer ‘thuis’ zijn.
 
Beste TVZetters,
2018 zit er weer op en we zijn het nieuwe jaar ingegaan, waarbij we hopen dat het voor iedereen een voorspoedig en gezond jaar zal worden.

Ook voor TVZ breken spannende tijden aan. Half februari zal de LED verlichting worden op-geleverd waardoor we een gereduceerde energierekening zullen krijgen. Maar dat niet alleen, ook zal het spelplezier toenemen door een betere lichtverdeling, zoals we eerder vermeld hebben.

Dan zullen we ons ook voor een deel gaan richten op de jeugd vnl. vanwege het feit, dat in het afgelopen najaar de “Sjors Sportief” actie een succes is gebleken. Dit zal zeker een vervolg krijgen. Daarnaast hebben wij ons als TVZ opgegeven voor de organisatie van de Naschoolse Opvang. Dit houdt in, dat verenigingen clinics kunnen verzorgen in bijv. de sporthal de Lentemorgen. Maar wij hebben ook aangeboden die clinics te verzorgen op ons park en wel op tijdstippen, dat de banen niet bezet zijn. Hiermee hopen wij een aanzuigende kracht te hebben om jonge leden, en misschien ook hun ouders, kennis te laten maken met tennis en nadien een mogelijk lidmaatschap aan te gaan. Hiervoor doen wij een beroep op leden die het wel een leuk vinden om die clinics te geven. Pieter van Woerkom is bij mijn afwezigheid de aangewezen persoon die e.e.a. coördineert en gaande houdt.

U zult zich misschien afvragen: waarom is er geen nieuwjaarsreceptie? Ervaring leerde ons dat, als wij dit zo begin januari zouden doen, de opkomst dermate laag is, dat het voor de organisatie ietwat frustrerend is, aangezien men al heel veel recepties heeft van de bedrijven waar men werkt, familie, bridgeclubs e.d. Dat wij het niet zomaar laten vallen, laat dat duidelijk zijn. We willen het combineren met de officiële ingebruikneming van de nieuwe verlichting, het in het zonnetje zetten van de TVZ-vrijwilligers, en met onze sponsors een drankje drinken als blijk van waardering. Wij komen hier zeker op korte termijn op terug.

Tennis activiteiten: de voorjaarscompetitie is weer aanstaande en ik heb vernomen dat er zich bijvoorbeeld op vrijdag een 50-plus competitie onder leiding van Kees van Merwijk van start zal gaan. Kees zal hier zeker een artikeltje aan wijden. Voor meer competitienieuws – volg onze nieuwsbrief en website.

Dan het nieuwe afhangsysteem. Het is nog niet helemaal je van hét, maar er komt meer duidelijkheid omtrent het gebruik op afstand en de pasjes. Er hangt  wel een duidelijke omschrijving bij het bord, maar het riep tot nu toe wat vragen op. Dit zal uiteraard worden opgelost.

Op het moment dat U dit leest verblijven wij op ons vertrouwde adres in Spanje, maar reken erop, dat wij alles nauwgezet zullen volgen en zeker wel iets van ons zullen laten horen.

Ik wens U allen een sportieve start van 2019 toe.

Leendert Santema
 
Uitslagen NJC 2018 Poulstanden
NJC    Vrijdag          Dames
            2e klasse          winst   punten             3e klasse                             winst    punten
1          Zevenaar 1        4          20                 1          Huissen 3                    6          26
2          Beckson 1          2          16                 2          Duiven 3                     6          21
3          Beekhuizen 3     2          13                 3          De Kolkstede 1          3          15
4          Duiven 2            2          12                 4          Schuytgraaf 3             2          15
5          Loenen 2            1           8                  5          Zevenaar 4                3          13
6          De Sprong 1      0           8                  6          TC Zuid 4                   1          12
                                                                       7          OTV 4                        1          7
            2e klasse                                             8          Presikhaaf 3                0          3
1          Vijverberg 1       5          21
2          Zevenaar 2        4          21                 3e klasse
3          TC Zuid 1          5          18                 1          Presikhaaf 1                4          19
4          Vorden 1           3          17                 2          Duiven 4                     4          18
5          Seven Aeren 1               3          13                 3          Lobith 1                      4          17
6          Loenen (Gld)1   2          12                 4          Lent 4                         2          11
7          Dieren 1             1           8                  5          Bemmel 4                   3          11
8          Beckson 2          0           2                  6          Zevenaar 5                1          4
                                                                       7          Haalderen 2                0          2
            2e klasse
1          Lent 2                6          23                 NJC    Zaterdag                    Dames
2          Duiven 1            6          20                 2e klasse
3          Huissen 2           4          17                 1          Lunteren 1                  6          27
4          Zevenaar 3        3          15                 2          De Klei 1                    4          24
5          De Helster 2      1          13                 3          De Helster 1               1          11
6.         Loenen (Gld) 3  1          12                 4          Zevenaar 1                1          10
7          Westervoort 1    1           9
8          Beekhuizen 4     0           3
 
KNLTB-afhangbord, KNLTB-ClubApp en ledenpas
Zoals de meesten van jullie al wel gezien hebben, beschikken we sinds medio november in ons clubhuis over het elektronisch KNLTB-afhangbord. Dit wordt door de KNLTB gratis ter beschikking gesteld aan de tennisverenigingen. Dit bord kan pas echt goed functioneren in combinatie met de KNLTB-ClubApp. Een testgroepje binnen de club is momenteel bezig het systeem te leren kennen. Op korte termijn zal het voor alle leden toegankelijk zijn.

De ClubApp beschikt over vele functies. Zo kun je via de app gemakkelijk met de bestuurs-leden communiceren (bellen en mailen), informatie vinden over je eigen tennisprestaties, thuis al een baan reserveren op dag en tijd, je eigen tennisgroepje ingeven, info over de competities en toernooien die je zelf speelt, nieuws van de KNLTB en nog veel meer. Zodra de app voor ieder beschikbaar is, ontvangen jullie bericht.

Ook kunnen we via de app clubnieuws en pushberichten naar jullie sturen via de mail. Voorwaarde hiervoor is wel, dat jullie binnen de ledenadministratie je mailadres hebt opgegeven. Graag willen we over de juiste contactgegevens beschikken, dus ook over (mobiele) telefoonnummers. Zouden jullie deze aan Gerda Bulthuis (ledenadministratie@tvzevenaar.nl) willen doorgeven? Van slechts 60% van de leden beschikken we over een mailadres. Dit belemmert een goede communicatie met de leden enorm.

Over enkele weken zal er een nieuwe KNLTB-ledenpas worden verstrekt. Op deze nieuwe pas zal geen jaartal en speelsterkte meer vermeld staan en de pas zal voortaan meerdere jaren geldig zijn. Veelal zijn de pasfoto’s op de ledenpas sterk verouderd. Zeker nu de pas meerdere jaren geldig gaat worden, is het goed om je foto te updaten. Willen jullie ook hiervoor reageren naar Gerda Bulthuis?

Namens het bestuur een hartelijke groet,

Jules van den Akker – secretaris TVZ
 
Nieuws van de Technische Commissie
Januari 2019: heb je goede voornemens gemaakt?  Dan ben ik benieuwd of daar ook regelmatig tennissen bij zit! Een aantal leden van TVZ vast wel, want die hebben zich opgegeven voor de Voorjaarcompetitie van de KNLTB. Dat betekent wedstrijden spelen tegen verschillende teams, op verschillende parken en natuurlijk in de maanden ervoor – veel trainen!

Op de dinsdagochtend hebben we weer een damesteam!  De afgelopen jaren speelden Judith, Ineke, Annie, Brunhilde, Gerda en soms Annemarie en Ria op de zaterdagochtend.  Zelfs een paar jaar 2x in de week. Nu zijn ze weer terug op hun vertrouwde dinsdagochtend.

Nieuw:  op vrijdagochtend speelt het 50+ heren team: Kees, Roel, Theo, Henk en Ad houden het op de zaterdag voor gezien en gaan indruk maken op nieuwe tegenstanders op die vrijdagochtend. Volgens mij trainen ze al hard om goed voorbereid de tegenstanders tegemoet te treden.

En dan de trouwe damesteams op de vrijdagavond:  5 teams zullen paraat staan en weer mooie wedstrijden laten zien. Dat betekent dus volle banen en veel kijkplezier.
Dames:  idee om ieder team van een naam te voorzien! Makkelijker in de communicatie!
Teamcaptains Judith, Sandra, Yvette, Marleen, Chantal: succes met de voorbereidingen, training en natuurlijk de competitie!!

En omdat de regio’s zijn opgeheven doen we allen mee in de landelijke competitie. De indeling zal ergens in maart wel online komen.

Iets om over na te denken: een paar tennislessen als voorbereiding? Vraag naar de moge-lijkheden bij de nieuwe tennisleraar.

Met sportieve groet,

Mieke de Vette
TVZ  20321
E: tc@tvzevenaar.nl
M: 06-52343005
 
Tot ziens, want tennissen én vrijwilligerswerk doe je immers bij TVZ!!

 
 - - -
Geen interesse in de nieuwsbrieven van Tennis Vereniging Zevenaar? Uitschrijven als u deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen
Powered by AcyMailing