Nieuwsbrief september 2018

 - - -
-

TVZ – Nieuwsbrief – september 2018

Beste Tennisvrienden/vriendinnen,

Elke inbreng is en blijft welkom bij: redactie@tvzevenaar.nl
Onze website is hier te vinden: www.tvzevenaar.nl


Een ander huis- en/of mailadres? Laat het a.u.b. weten aan onze ledenadministratie:
ledenadministratie@tvzevenaar.nl (dus niet via het contactformulier van de website van TVZ)

Update najaarscompetitie en 25+ dubbeltoernooi

De NJC start 11 september. Informatie over de NJC is te vinden op:

https://mijnknltb.toernooi.nl/league/C5DEDAA6-4708-459D-B7B4-99C7E803D511/club/90/Index/teams

De teamindeling voor de najaarscompetitie is rond. De indeling is te lang om op te nemen in de nieuwsbrief, maar is terug te vinden op onze website (zie de activiteitenpagina en klik op competities).

Informatie over het 25+ dubbeltoernooi is terug te vinden op de KNLTB website:

https://mijnknltb.toernooi.nl/sport/tournament.aspx?id=A976349F-DED4-47FF-BC4A-0B113CF40962

LET OP: wilt u nog meedoen? Wees dan snel. De inschrijving sluit vandaag (2 september)!!

Cees weer terugCees is weer op de baan gesignaleerd!
Na een soort never ending story is het eindelijk zover.
Samen met Henri heeft hij onlangs, na zo’n dikke twee jaar heupellende, een balletje geslagen.
En dat viel hem bepaald niet tegen.
Voor zijn volharding en sportieve terugkeer was er een kleurrijk boeket voor hem. Attent!
De dinsdag- en vrijdagmiddaggroep kan de borst weer nat maken …….. al hoopt hij het nooit meer op z’n heupen te krijgen!

Euregio Tennis competitieVorige week op 21 september startte weer de Euregio Tennis competitie waar Tennis Vereniging Zevenaar ook aan meedoet.
Het is een iets andere formule dan in andere jaren, maar wel zo leuk. Er zijn 3 groepen qua speelsterkte nl. de A-groep met 4 teams, de B-groep met 6 teams, en de C-groep ook met 4 teams. Men kan promoveren, maar ook degraderen. Alleen promoveren uit de B en C Groep en degraderen uit de A en B groep.
Deelnemende teams komen respectievelijk uit ‘s-Heerenberg, Zeddam, Emmerich, (RotWeiss & Eintracht) Doetinchem -de Vijverberg en TC Zuid, Didam, Duiven, Beek, Zevenaar T.V.R. en T.V.Z.
De mannen van TVZ doen het  uitstekend met een 6-4 overwinning uit bij Beek en een 8-0 overwinning tegen Bergh 2.
Op 4 september is Columbae onze tegenstander in Duiven.
We hebben een fijn team en alles speelt zich af in een zeer goede sportieve harmonie.
Kom dus eens kijken en misschien heb je wel zin om je bij ons aan te sluiten.

Namens Euregio Team TVZ,

Paul van Dam
Captain

Beste TVZetters

Graag zouden wij eens willen weten hoe jullie staan tegenover  het organiseren van een ééndagstoernooitje.

Vaak horen we verhalen hoe leuk het elders is. Nu, daar kan verandering in komen. Maar dan moet U ook wel inschrijven. Het gaat dan om de gezelligheid, niet om ranking, winnen of verliezen, maar puur voor de gezelligheid. Lekker bezig. Er kan in alle klassen gespeeld worden en dan alleen in dames of heren dubbel, of mixen, maakt niet uit; drie dames en één heer mag ook, of omgekeerd.
Dan blijft de vraag op wat voor een dag doen we het? Overdag doordeweeks? Maar dan werken nog veel mensen. Zaterdag? Vaak een klus- of winkeldag. Zondag dan? We stellen voor als er een eensluidend antwoord uitkomt dit op een zondag te doen. Dan kan iedereen inschrijven.
We proberen te beginnen met ontvangst en koffie, halverwege een eenvoudige lunch, en afsluitend een drankje met een hartig hapje.
Nodig ook familie uit, lid of geen lid van de KNLTB, maakt niet uit. Of het iets wordt? We weten het niet maar de tijd zal het ons leren. Dus beste mensen laat je horen, want tennissen doen we bij TVZ.

Groeten,

jullie bestuur

Beste leden van deze geweldige club

In een vorige nieuwsbrief is aangekondigd dat TVZ zich had aangesloten bij de Vrienden-loterij om gebruik te kunnen maken van de financiële voordelen die dat met zich mee zou kunnen brengen.
Maar…. wij werden enigszins teleurgesteld toen we de voorwaarden om mee te kunnen doen lazen. TVZ werd o.a. verplicht om met minstens 7 leden één keer in de 2 jaar vanuit ons clubhuis onder onze leden deelnemers te ronselen voor de Vriendenloterij. Dit zou moeten gebeuren middels een belactie onder het toeziend oog van een afgevaardigde van de Vriendenloterij.
Het bestuur heeft besloten hier niet aan mee te werken en onze leden te vrijwaren van deze in hun ogen ongepaste belactie. De Vriendenloterij is inmiddels op de hoogte gebracht.
 
Mocht u toch uw vakantiegeld hebben gereserveerd om loten te kopen (geintje)……
SPONSORKLIKS is de manier om kosteloos, zonder belactie, de club te sponsoren. Klik op
de link op de site van TVZ en bekijk eens de mogelijkheden.

Namens het bestuur,

Peter Vriens

Tennislessen bij TVZ in een nieuw jasje met nieuwe leraren?

Het bestuur heeft in zijn laatste vergadering het besluit genomen om in zee te gaan met Tennis-Vision. Dit met het oog op de toekomst en aansluitend op de plannen om een uiterste inspanning te doen om tennis weer onder de aandacht te brengen bij het publiek, maar ook iets extra’s te kunnen bieden.
Zo heeft TVZ zich aangesloten bij o.a. de organisatie Sjors Sportief, die de sporten landelijk onder de aandacht brengt bij de scholen. We gaan de basisscholen weer uitnodigen om - i.p.v. gymlessen - op ons park te komen tennissen, en nog veel meer ideeën. Daar hebben we de ondersteuning van Tennis-Vision bij nodig, maar ook de mogelijke betrokkenheid van leden van TVZ, die het wel leuk vinden de kleintjes te begeleiden en ze wegwijs te maken binnen de tennissport.
Het afrondend gesprek met Tennis-Vision zal begin september plaatsvinden.
De reden is als volgt: de huidige twee leraren (*res) zijn gestopt, of er wordt van hun diensten geen gebruik meer gemaakt.
De 1e reden was duidelijk een matige motivatie van de huidige trainer om door te gaan, die zelf aangaf te stoppen en dus afhaakte. Dat heeft ons jeugdleden gekost!!
De 2e reden was dat er, hoewel de leerlingen tevreden waren met Stephanie, duidelijk een gebrek aan communicatie met het bestuur was, dat geen antwoord kreeg op herhaaldelijk indringende vragen. Het was volkomen onduidelijk bij het bestuur wie nu les kreeg en tegen welk tarief en het niet kunnen overleggen van een V.O.G (verklaring onberispelijk gedrag is wettelijk verplicht) verklaring, en het lesgeven door iemand die bij het bestuur totaal onbekend was. Dit kan en mag niet. Er dient transparantie te zijn, zodat het voor iedereen binnen TVZ duidelijk is over wie, wat en waar en hoe. In een later stadium komen we daarop terug.
 
Bestuur TVZ

Leendert

Einde actie doppen voor Sacha

We hebben bij de Stichting Doppie naar actuele informatie gevraagd over het inzamelen van plastic doppen. In de hal van ons clubhuis staat immers al een tijdje een uitnodigend plastic emmertje. Daar is door menig lid tot nu toe gebruik van gemaakt. Op die manier steunden zij de sympathieke actie om Sacha – via en dank zij Jumbo – aan een hulphond te helpen.
De Stichting laat bij monde van Annemiek de Vries het volgende weten:
“We zijn inmiddels gestopt met het sparen van doppen, want we hebben de hond en het opleidingsgeld bij elkaar!!! Ik bedank jou en de medespaarders voor jullie bijdrage. Allemaal een fijne vakantie.”
In haar PS-je laat Annemiek nog even weten: Er kan nog wel statiegeld gedoneerd worden bij de grote Jumbo!!
Het uitnodigende plastic emmertje in ons clubhuis is dus inmiddels verdwenen!
 
Tot ziens, want tennissen én vrijwilligerswerk doe je immers bij TVZ!!


 
 - - -
Geen interesse in de nieuwsbrieven van Tennis Vereniging Zevenaar? Uitschrijven als u deze nieuwsbrief niet meer wil ontvangen
Powered by AcyMailing